Ruokatuotannon johtamisen koulutusohjelman kehittäminen
Kalliomäki, Miro (2023)
Kalliomäki, Miro
2023
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023120133325
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023120133325
Tiivistelmä
Työn päätavoitteena oli selvittää minkälaista osaamista hotelli-, ravintola- ja cateringalan ammattilaiset pitävät tärkeänä valmistuneelta ruokatuotannon johtajalta. Tämän lisäksi tavoitteena oli kerätä parannusehdotuksia ruokatuotannon johtajan koulutusohjelman kehittämiseksi.
Työssä käydään yleisellä tasolla läpi ravintola-alan työtilannetta, sivutaan pintapuolisesti osaamisen käsitettä, johtajuudellista osaamista, sekä käydään läpi ruokatuotannon johtamisen koulutusohjelmaa ja kurssitarjontaa, sekä peilataan tarjontaa esille nousseisiin vastauksin.
Opinnäytetyön kyselyosio koostuu sekä laadullisesta että määrällisestä tutkimusosiosta. Työ sisältää kyselylomakkeella kerätyn tutkimusaineiston, jonka perusteella pyrittiin etsiä yhteneväisiä teemoja. Nousivatko jotkut näkemykset selvästi tärkeäksi useamman vastaajan mielestä. Ja saiko kenties jokin osa-alue erityisen vähän kannatusta. Näiden perusteella voidaan analysoida mahdollisia koulutusohjelman kehityskohteita.
Tutkimustuloksien perusteella voidaan todeta, että ruokatuotannon johtamisen koulutusohjelman opintosuunnitelma on relevantti ja merkityksellinen nykyisellään, eikä tutkimuksessa noussut sellaista uutta informaatiota, jonka perusteella koulutusohjelmaa tarvitsisi muut-taa/kehittää.
Opinnäytetyön toimeksiantaja on Haaga-Helia. Tutkimusaineisto kerättiin vuonna 2019.
Työssä käydään yleisellä tasolla läpi ravintola-alan työtilannetta, sivutaan pintapuolisesti osaamisen käsitettä, johtajuudellista osaamista, sekä käydään läpi ruokatuotannon johtamisen koulutusohjelmaa ja kurssitarjontaa, sekä peilataan tarjontaa esille nousseisiin vastauksin.
Opinnäytetyön kyselyosio koostuu sekä laadullisesta että määrällisestä tutkimusosiosta. Työ sisältää kyselylomakkeella kerätyn tutkimusaineiston, jonka perusteella pyrittiin etsiä yhteneväisiä teemoja. Nousivatko jotkut näkemykset selvästi tärkeäksi useamman vastaajan mielestä. Ja saiko kenties jokin osa-alue erityisen vähän kannatusta. Näiden perusteella voidaan analysoida mahdollisia koulutusohjelman kehityskohteita.
Tutkimustuloksien perusteella voidaan todeta, että ruokatuotannon johtamisen koulutusohjelman opintosuunnitelma on relevantti ja merkityksellinen nykyisellään, eikä tutkimuksessa noussut sellaista uutta informaatiota, jonka perusteella koulutusohjelmaa tarvitsisi muut-taa/kehittää.
Opinnäytetyön toimeksiantaja on Haaga-Helia. Tutkimusaineisto kerättiin vuonna 2019.