Tarjoilijan perehdytysopas, Pasteria Sorrento Wanha Mylly
Karjalainen, Titta (2023)
Karjalainen, Titta
2023
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023120734883
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023120734883
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aiheena oli ravintolan tarjoilijan perehdytysoppaan kehittäminen toimeksiantona Pasteria Sorrento Wanha Myllyyn. Perehdytysopas on tärkeä osa ravintolan perehdytysprosessia, eikä Pasteria Sorrento Wanha Myllyssä entuudestaan ollut sellaista, joten opas koettiin tarpeelliseksi.
Toiminnallisen opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää ja toteuttaa kyseisen ravintolan tärkeimmät informaatiot ja työskentelyn aloittamiseen tarvittavat tiedot sisältävä opas, jota hyödynnetään osana uuden työntekijän perehdytysprosessia. Opinnäytetyö koostuu teoriaosuudesta sekä perehdytysoppaasta.
Opinnäytetyön aiheen kannalta keskeisimmät käsitteet, kuten ravitsemistoimialaa ja perehdyttämistä koskevat käsitteet avataan teoriaosiossa. Aineistona työssä käytettiin aihetta koskevaa kirjallisuutta, lainsäädäntöä, viranomaistahojen ylläpitämiä sivustoja, sekä erillisiä luotettavia nettilähteitä.
Tuotoksena syntyi 27-sivuinen perehdytysopas, joka pitää sisällään ravintolan tarjoilijan näkökulmasta tarpeellisia ohjeistuksia ja informaatiota, jota työn aloitusvaiheessa on hyvä tietää ja huomioida. Opas sisältää tietoa mm. työaikaan, -vaatteisiin ja -varustukseen, työnkuvaan, palkanmaksuun sekä työterveyteen liittyvää yleistä informaatiota. Oppaasta löytyy myös taulukko, johon uusi työntekijä voi merkata kohta kohdalta sisäistämänsä asiat. Taulukon tarkoitus on toimia työnopastuksen tukena. Opas sisältää myös talon sisäistä tietoa, joka on tarkoitettu vain henkilökunnan tietoon.
Lopputuloksena saatiin toimeksiantajan kriteerit täyttävä, käyttökelpoinen ja hyödyllinen perehdytysopas, jonka avulla yritys saa uuden toimivan työkalun osaksi perehdytysprosessia.
Toiminnallisen opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää ja toteuttaa kyseisen ravintolan tärkeimmät informaatiot ja työskentelyn aloittamiseen tarvittavat tiedot sisältävä opas, jota hyödynnetään osana uuden työntekijän perehdytysprosessia. Opinnäytetyö koostuu teoriaosuudesta sekä perehdytysoppaasta.
Opinnäytetyön aiheen kannalta keskeisimmät käsitteet, kuten ravitsemistoimialaa ja perehdyttämistä koskevat käsitteet avataan teoriaosiossa. Aineistona työssä käytettiin aihetta koskevaa kirjallisuutta, lainsäädäntöä, viranomaistahojen ylläpitämiä sivustoja, sekä erillisiä luotettavia nettilähteitä.
Tuotoksena syntyi 27-sivuinen perehdytysopas, joka pitää sisällään ravintolan tarjoilijan näkökulmasta tarpeellisia ohjeistuksia ja informaatiota, jota työn aloitusvaiheessa on hyvä tietää ja huomioida. Opas sisältää tietoa mm. työaikaan, -vaatteisiin ja -varustukseen, työnkuvaan, palkanmaksuun sekä työterveyteen liittyvää yleistä informaatiota. Oppaasta löytyy myös taulukko, johon uusi työntekijä voi merkata kohta kohdalta sisäistämänsä asiat. Taulukon tarkoitus on toimia työnopastuksen tukena. Opas sisältää myös talon sisäistä tietoa, joka on tarkoitettu vain henkilökunnan tietoon.
Lopputuloksena saatiin toimeksiantajan kriteerit täyttävä, käyttökelpoinen ja hyödyllinen perehdytysopas, jonka avulla yritys saa uuden toimivan työkalun osaksi perehdytysprosessia.
