Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Savonia-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Savonia-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt
  • Näytä viite

Savolaeset Viikinkikestit : ohjelmallisen tapahtuman suunnittelu ja toteutus Kuopion Viikinkiravintola Haraldissa

Hänninen, Karoliina (2014)

 
Tweet refworks
 
Avaa tiedosto
Hanninen_Karoliina.pdf (1.452Mt)
Lataukset: 


Hänninen, Karoliina
Savonia-ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
http://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014120818963
Tiivistelmä
Ihmiset hakevat ravintoloista kokonaisvaltaisia elämyksiä. Ravintolaan mennään nauttimaan herkullisesta ruuasta, rennosta tunnelmasta ja lämpimästä palvelusta. Tarjonnasta ei ole puutetta, joten ravintolan täytyy löytää omat vahvuutensa, joilla se erottuu kilpakumppaneista. Tämä vaatii jatkuvaa kehittymistä ja hallittuja riskinottoja.
Asiakkaalla on suuri valta, joten hänen mielipiteitään kannattaa kuunnella kehityksen avuksi.

Savolaeset Viikinkikestit järjestettiin näiden huomioiden pohjalta Kuopion Viikinkiravintola Haraldissa 26.9.2014. Kyseessä oli toiminnallinen opinnäytetyö, jonka tarkoituksena oli ammentaa vahvasta viikinkiläisteemasta ennen hyödyntämättömiä elementtejä. Asiakkailta tulleiden toiveiden ja kommenttien pohjalta oli aiheellista aloittaa ohjelmallisen viikinki-illan työstäminen.

Opinnäytetyön teoriaosuus koostuu kestien teemaan perehtymisestä sekä tapahtuman järjestämisen teoriasta. Ensin kurkistetaan viikinkien maailmaan ja heidän juhlakulttuuriinsa, jonka jälkeen tutustutaan hieman savolaiseen ruokakulttuuriin. Tapahtuman järjestämistä käsitellään tapahtuman järjestämisen vaiheiden, markkinoinnin ja tarkemmin määriteltynä markkinointiviestinnän kautta. Lopuksi tarkastellaan elämyksen määritelmää ja elämyksen luomisen haasteellisuutta. Näiden asiakokonaisuuksien avulla hahmotetaan tulevaa tapahtumaa ja sen järjestämistä.

Kestien suunnittelu aloitettiin tammikuussa 2014. Idea eli ja muovautui työstämisen edetessä, mutta illan syvin tarkoitus, ohjelmallinen viikinki-ilta maukkaan ruuan ja elävän musiikin säestämänä, säilyi koko projektin ajan. Suunnitteluvaiheeseen kuului menun kehittely ravintolan henkilökunnan avustuksella, esiintyjien ja ohjelman hankkiminen sekä markkinointi. Kova työ huipentui Savolaesiin Viikinkikesteihin.

Ilta onnistui hyvin, ja oli osoitus siitä, että harkittu riski kannattaa. Asiakkaat olivat tyytyväisiä kestien tarjontaan, ja erityisesti elävää musiikkia kehuttiin miljööseen sopivaksi. Tämä opinnäytetyö on oiva esimerkki siitä, että vahvaa teemaa kannattaa käyttää kilpailuetuna ravintoloiden välisessä kilpailussa.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatTutkintonimikkeetAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste