Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Käyttörajattu kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Käyttörajattu kokoelma)
  • Näytä viite

Työn merkityksellisyys operatiivisessa työssä ravintola-alalla

Hautala, Elina (2024)

 
Avaa tiedosto
Hautala_Elina.pdf (891.9Kt)
Lataukset: 

Rajoitettu käyttöoikeus / Restricted access / Tillgången begränsad
Hautala, Elina
2024
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202403214844
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli tutkia, miten työn merkityksellisyys ymmärretään ravintola-alan operatiivisessa työssä, ja miten ravintola-alan työntekijä kokee oman työnsä merkityksellisyyden. Tämän lisäksi opinnäytetyö tutki, onko työnantajalla mahdollisuutta vaikuttaa ravintola-alan operatiivisessa työssä työntekijän työn merkityksellisyyden kokemukseen, ja miten työn merkityksellisyyteen mahdollisesti voidaan johtamisella vaikuttaa.

Viitekehys tälle opinnäytetyölle koostuu merkityksellisyyden käsitteestä. Opinnäytetyö käsittelee työn merkityksellisyyttä, arvoja, asenteita, motivaatiota sekä työnantajan vaikutusmahdollisuuksista työn merkityksellisyyteen yksilön ja työyhteisön johtamisen kautta. Tutkimuksen taustalla vaikutti se, että ravintola-alalla on kauan puhuttu työvoimapulasta ja ammattitaitoisen henkilökunnan saatavuuden haasteesta. Lisäksi alalla on henkilöstössä korkea vaihtuvuus.

Työ toteutettiin laadullisena teemahaastatteluna huhtikuussa 2023. Teemahaastattelu valikoitui tutkimusmuodoksi siksi, että se tarjosi mahdollisimman vapaamuotoisen keskustelun merkityksiin liittyvistä aihealueista haastateltavien kanssa. Samalla teemahaastattelu tarjosi kokonaiskuvan ja tietoa siitä, miten ihmiset kokevat ja käsittävät työn merkityksellisyyttä.

Teemahaastattelun lisäksi opinnäytetyössä käytetään tukena samalle työyhteisölle tehtyä Siqni-kyselyä, joka toteutettiin syksyllä 2023.

Opinnäytetyön tavoitteet saavutettiin: Teemahaastatteluiden myötä syntyi vahva käsitys siitä, kuinka ravintola-alan operatiivisessa työssä ihmiset ymmärtävät ja kokevat työn merkityksellisyyden. Opinnäytetyö vahvistaa hypoteesin, että työnantaja voi vaikuttaa työn merkityksellisyyden kokemukseen tietyiltä osin.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Käyttörajattu kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste