Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Vaasan ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Vaasan ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Terveyttä edistävä ravitsemus

Mäkikangas, Riku (2024)

 
Avaa tiedosto
Mäkikangas_Riku.pdf (2.592Mt)
Lataukset: 


Mäkikangas, Riku
2024
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202404045712
Tiivistelmä
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön tarkoituksena oli järjestää terveyttä edistävän ravitsemuksen luento. Luento järjestettiin CrossFit WasaBoxin tiloissa, jossa kaikki halukkaat asiakkaat olivat tervetulleita kuuntelemaan luentoa. Yleisesti ottaen väestössä tiedetään, mitä on terveellinen ravitsemus, mutta siitä huolimatta suositusten toteutuminen on aikuisilla vähäistä. Tavoitteena oli jalkauttaa kuuntelijoille tietoa ravitsemussuositusten perusteista ja niiden toteuttamiseen liittyviä käytännön vinkkejä. Luento pidettiin diaesityksen avulla, jolla saatiin luento johdonmukaiseksi ja havainnollistavaksi.

Ravitsemussuositukset ovat valtion ravitsemusneuvottelukunnan laatimat suositukset, joilla voidaan edistää sekä ylläpitää väestön terveyttä. Ravinto on suuri osa terveyden edistämistä sekä ylläpitämistä.

Teoreettisessa viitekehyksessä käydään tarkemmin läpi ravitsemussuosituksia, ravintoaineita, painonhallintaa sekä lisäksi tarkastellaan joustavan syömisen ja tiukan syömisen eroja. Opinnäytetyön teoria pohjautuu niin kotimaiseen, kuin ulkomaiseen lähdekirjallisuuteen. Kotimaisessa lähdekirjallisuudessa hyödynnettiin Käypä Hoito -suosituksia, sosiaali- ja terveysalan kirjallisuutta ja artikkeleita. Ravitsemusalan lähteitä hyödynnettiin myös ulkomaisesta kirjallisuudesta.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste