Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Tampereen ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Kokouspalveluiden kehittäminen opetusravintolassa

Vihersaari, Emmi (2014)

 
Avaa tiedosto
Vihersaari_Emmi.pdf (713.6Kt)
Lataukset: 


Vihersaari, Emmi
Tampereen ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014121720236
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli kehittää opetusravintolan kokouspalveluja ja selvittää kokousjärjestäjien vaatimuksia valittaessa kokouspaikkaa. Tutkimus tehtiin Tampereella sijaitsevalle Opetusravintola Eetvartille. Lähtötason selvittämiseksi lähetettiin sähköpostikyselyitä opetusravintolan kokouspalveluita käyttäneille asiakkaille. Merkittävin osa tutkimuksesta oli henkilökohtaiset haastattelut, jotka tehtiin Tampereen keskusta-alueella kokouspalveluita käyttäville yrityksille. Kyselyissä ja haastatteluissa hyödynnettiin sekä kvalitatiivisen- että kvantitatiivisen tutkimuksen menetelmiä. Työn teoreettinen viitekehys muodostuu palvelun tutkimisesta käsitteenä, palvelunkehittämismenetelmistä ja perehtymisestä kokouspalveluun. Työssä keskiössä on asiakkaan näkökulman tutkiminen ja palvelun kehittäminen palvelumuotoilun avulla.

Sähköpostikyselyyn osallistui kolme opetusravintolan palveluita käyttänyttä asiakasta. Henkilökohtaisissa haastatteluissa oli kuusi osanottajaa. Palautteiden mukaan Opetusravintola Eetvartin vahvuuksia ovat uudistuneet tilat, ajanmukainen kokousvälineistö- ja tekniikka, sekä sijainti. Merkittävimmät kehitysehdotukset koskivat tutkimuksen perusteella kokouksessa tarjottavan ruokatuotteen terveellisyyttä ja erityisruokavalioiden huomioimista. Tutkimuksen mukaan opetusravintolan tulee keskittyä asiakaspalvelun tasoon ja erottautumiseen muista kokouspalveluista. Tulevaisuuden haasteena on kokouspalvelun näkyvyyden lisääminen, myyntityön siirryttyä Opetusravintola Eetvartille.

Tulosten perusteella Opetusravintola Eetvartin tulee laatia kirjallisia toimintasuunnitelmia kokoustilaisuuksia varten. Keittiön käyttöön laadittu reseptiikka erityisruokavalioille ja salipuolen toimintasuunnitelma kokoustilanteissa, mahdollistaisi yhä tasokkaamman asiakaspalvelun tarjoamisen. Opiskelijan itsenäisen työn lisääminen parantaisi vuorovaikutusta asiakkaan kanssa kokoustilanteessa. Selvä työnjako ja vastuun antaminen opiskelijoille lisäävät tekemisen mielekkyyttä ja itsevarmuutta. Tutkimuksen mukaan opetusravintolan tulee kehittää mahdollisuuksia tarjota erityisohjelmaa kokouspalveluiden ohella. Elävän ohjelman tai tastingien järjestäminen toisi kokouspalvelulle lisäarvoa, josta moni asiakas olisi tilaisuuden tullen valmis maksamaan. Yhteistyön Sokos hotellien kanssa loppuessa tammikuussa 2015, tulee opetusravintolan löytää muita yhteistyökumppaneita ja kehittää oma markkinointisuunnitelmansa.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste