Leivonnaisen suunnittelu muotoilun keinoin : 40-vuotisjuhlaleivonnaisen suunnittelu Kakkutalo Gilanille
Bergström, Susanna (2024)
Bergström, Susanna
2024
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024051411813
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024051411813
Tiivistelmä
Opinnäytetyö käsittelee 40-vuotisjuhlaleivonnaisen käyttäjälähtöistä suunnittelua järvenpääläiselle konditoriayritys Kakkutalo Gilanille. Opinnäytetyössä tutustutaan sekä muotoilussa että elintarvikkeiden tuotekehityksessä käytettyihin prosesseihin. Työn suunnitteluprosessi alkaa osallistavalla asiakaskyselyllä, jonka perusteella määritellään suunnitteluohjurit, joita pyritään noudattamaan koko suunnitteluprosessin ajan. Suunnitteluprosessin makuyhdistelmien ideointivaihe perustuu myös vahvasti asiakaskyselyssä saatuihin tietoihin, kuten myös lopullinen makuyhdistelmä. Koristeiden ideointivaihe on inspiroitunut Kakkutalo Gilanin brändistä. Koko suunnitteluprosessin aikana tapahtuu myös prototypointia, ideoiden arviointia sekä niiden karsimista. Prosessin lopuksi kerätään myös palautetta kohderyhmältä maistelutilaisuuden avulla. Opinnäytetyössä pohditaan myös, miten muotoilun keinoja voi hyödyntää leivonnaisen suunnittelussa, miten toimeksiantaja hyötyy siitä ja miten eri alojen suunnitteluprosessit eroavat toisistaan.