Perehdytyskansio ravintolan salin työntekijöille : osuuskauppa PeeÄssä Bona BBQ
Sikanen, Oona (2024)
Sikanen, Oona
2024
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024052013386
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024052013386
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aiheena oli luoda perehdytyskansio ravintola Bona BBQ salin työntekijöiden työn tueksi ja osaksi toimipaikan perehdytysprosessia. Tavoitteena oli kehittää perehdytyssuunnitelmaa ja luoda pohja kovakantiselle perehdytyskansiolle, joka otetaan käyttöön työpaikalla tulevalla kaudella. Tarkoituksena oli saada salin työntekijöille nopeasti ja yksinkertaisesti esille otettava kansio, mikä toimii apuna toimipaikan sisäisissä toimintatavoissa sekä ohjeistuksissa. Opinnäytetyö toteutettiin toimeksiantona Osuuskauppa PeeÄssälle.
Opinnäytetyö on toiminnallinen opinnäytetyö, joka koostuu teoriaosuudesta sekä tuotoksesta eli perehdytyskansiosta. Teoriaosassa lukijalle avataan opinnäytetyön viitekehys. Tämän opinnäytetyön keskeisimmät käsitteet ovat perehdyttäminen sekä perehdyttämisen vaikutus työhyvinvointiin. Näitä aiheita avataan lukijalle aiemman tutkitun tiedon avulla, viitaten internetistä sekä kirjallisuudesta löytyviin luotettaviin tieteellisiin lähteisiin. Opinnäytetyön teoriaosuuden luomisessa käytettiinkin hyväksi erilaisia verkkojulkaisuja, kirjallisuutta sekä lainsäädäntöä.
Opinnäytetyön lopputuloksena luotiin kattava 46-sivuinen perehdytyskansio ravintola Bona BBQ salin henkilökunnan käyttöön. Perehdytyskansio sisältää kaikki tärkeimmät ja yleisimmät perehdytysprosessissa ilmi tulleet tiedot ja ohjeet, tukien työntekijöiden työssä suoriutumista sekä työhyvinvointia. Kansio sisältää muun muassa tiedot henkilökunnan työvaatteista, -ajoista, -tehtävistä, tiedot työterveyshuollosta sekä opastusta terveyttä tukeviin työtapoihin. Perehdytyskansion luomisessa käytettiin apuna teoriaosassa rakentunutta tietoa, opinnäytetyön tekijän henkilökohtaista kokemusta sekä organisaation yhteisiä sääntöjä, mitkä koottiin yhteiseksi tiedostoksi kansioon.
Opinnäytetyössä saatiin aikaan toimeksiantajan vaatimukset ja kriteerit täyttävä tuotos, mikä tukee ja helpottaa toimipaikan henkilökunnan työtä ja työolosuhteita. Tuotos on helposti muunneltavissa myös toimeksiantajan muita toimipaikkoja varten.
Opinnäytetyö on toiminnallinen opinnäytetyö, joka koostuu teoriaosuudesta sekä tuotoksesta eli perehdytyskansiosta. Teoriaosassa lukijalle avataan opinnäytetyön viitekehys. Tämän opinnäytetyön keskeisimmät käsitteet ovat perehdyttäminen sekä perehdyttämisen vaikutus työhyvinvointiin. Näitä aiheita avataan lukijalle aiemman tutkitun tiedon avulla, viitaten internetistä sekä kirjallisuudesta löytyviin luotettaviin tieteellisiin lähteisiin. Opinnäytetyön teoriaosuuden luomisessa käytettiinkin hyväksi erilaisia verkkojulkaisuja, kirjallisuutta sekä lainsäädäntöä.
Opinnäytetyön lopputuloksena luotiin kattava 46-sivuinen perehdytyskansio ravintola Bona BBQ salin henkilökunnan käyttöön. Perehdytyskansio sisältää kaikki tärkeimmät ja yleisimmät perehdytysprosessissa ilmi tulleet tiedot ja ohjeet, tukien työntekijöiden työssä suoriutumista sekä työhyvinvointia. Kansio sisältää muun muassa tiedot henkilökunnan työvaatteista, -ajoista, -tehtävistä, tiedot työterveyshuollosta sekä opastusta terveyttä tukeviin työtapoihin. Perehdytyskansion luomisessa käytettiin apuna teoriaosassa rakentunutta tietoa, opinnäytetyön tekijän henkilökohtaista kokemusta sekä organisaation yhteisiä sääntöjä, mitkä koottiin yhteiseksi tiedostoksi kansioon.
Opinnäytetyössä saatiin aikaan toimeksiantajan vaatimukset ja kriteerit täyttävä tuotos, mikä tukee ja helpottaa toimipaikan henkilökunnan työtä ja työolosuhteita. Tuotos on helposti muunneltavissa myös toimeksiantajan muita toimipaikkoja varten.