ResQ-sovelluksen käyttöönotto ja sen vaikutukset Kahvila-ravintola Punaportin hävikkiin
Toivonen, Tiia (2024)
Toivonen, Tiia
2024
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024091725273
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024091725273
Tiivistelmä
Ruoka ja ruokahävikki ovat suuressa roolissa nykyhetken vastuullisuudessa. ResQ Club on suomalainen ruokahävikkiä vastaan kilpaileva yritys, jonka kautta on kestävämpi ja vastuullisempi tapa vähentää ruokahävikin syntyä.
Opinnäytetyö toteutettiin Kahvila-ravintola Punaportissa. Opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää, miten ResQ-sovelluksen avulla voidaan vähentää ruokahävikkiä. Toimipisteessä toteutettiin havainnointia ja seurantaa ruokahävikin määrästä.
Hävikin määrää tutkittiin Chefstein-sovelluksen avulla. ResQ-sovellusta hyödynnettiin myymättä jääneiden tuotteiden myynnissä.
Kahvilan myyntituotteiden menekin seurantaa jatketaan ja käytetään ResQ-sovellusta hyödyksi myymättä jääneiden tuotteiden kohdalla. Sovelluksen käytöllä on myös taloudellista vaikutusta toimintaan. Työyhteisön jäsenet perehdytetään uusiin toimintatapoihin ja seurantaan hävikin minimoimiseksi. Asiakkaille välitetään tietoa ResQ.n käytöstä kahvilan toiminnassa.
Opinnäytetyö toteutettiin Kahvila-ravintola Punaportissa. Opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää, miten ResQ-sovelluksen avulla voidaan vähentää ruokahävikkiä. Toimipisteessä toteutettiin havainnointia ja seurantaa ruokahävikin määrästä.
Hävikin määrää tutkittiin Chefstein-sovelluksen avulla. ResQ-sovellusta hyödynnettiin myymättä jääneiden tuotteiden myynnissä.
Kahvilan myyntituotteiden menekin seurantaa jatketaan ja käytetään ResQ-sovellusta hyödyksi myymättä jääneiden tuotteiden kohdalla. Sovelluksen käytöllä on myös taloudellista vaikutusta toimintaan. Työyhteisön jäsenet perehdytetään uusiin toimintatapoihin ja seurantaan hävikin minimoimiseksi. Asiakkaille välitetään tietoa ResQ.n käytöstä kahvilan toiminnassa.