Sähköinen seurantajärjestelmä ravintolaympäristöön
Jokelainen, Severi; Ruotsalainen, Samuli (2024)
Jokelainen, Severi
Ruotsalainen, Samuli
2024
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024102126575
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024102126575
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aiheena oli sähköinen seurantajärjestelmä ravintolaympäristöön. Työ toteutettiin tutkimuksellisena kehitystyönä, jonka tavoite oli luoda konsepti sähköisestä seurantajärjestelmästä toimeksiantoyritys Kauppuri 5 Oy:n käyttöön.
Työn viitekehys koostuu järjestelmän vaadittuja ominaisuuksia sekä toteuttamiseen tarvittavia teknologioita ja menetelmiä käsittelevästä kirjallisuudesta ja dokumentaatiosta. Näiden kirjallisten lähteiden lisäksi tehtiin laadullinen tutkimuskysely ravintola-alan työntekijöille järjestelmän tarpeellisuudesta ja toivotuista ominaisuuksista.
Työn lopputuloksena oli valmis sähköisen seurantajärjestelmän konsepti, joka luotiin käyttäen Figma-suunnittelualustaa. Konsepti sisälsi rautalankamallin sekä prototyypin, arvioidut kustannukset sekä suositellut menetelmät konseptin toteutukselle. Rautalankamallin pohjalta tehty prototyyppi esiteltiin toimeksiantoyritykselle ja se todettiin sekä onnistuneeksi että toteutuskelpoiseksi yhdessä yrityksen johtohenkilöstön kanssa.
Saadun palautteen ja suoritetun tutkimuskyselyn perusteella voidaan päätellä, että konsepti on tarpeellinen. Toteutussuunnitelmaan ja rautalankamalleihin viitaten konseptin toteuttaminen tämän opinnäytetyön pohjalta on mahdollista. Suunnitteluprosessin aikana ilmeni myös huomionarvoisia jatkokehityskohteita, joita ei kuitenkaan tämän opinnäytetyön kontekstissa käsitellä.
Työn viitekehys koostuu järjestelmän vaadittuja ominaisuuksia sekä toteuttamiseen tarvittavia teknologioita ja menetelmiä käsittelevästä kirjallisuudesta ja dokumentaatiosta. Näiden kirjallisten lähteiden lisäksi tehtiin laadullinen tutkimuskysely ravintola-alan työntekijöille järjestelmän tarpeellisuudesta ja toivotuista ominaisuuksista.
Työn lopputuloksena oli valmis sähköisen seurantajärjestelmän konsepti, joka luotiin käyttäen Figma-suunnittelualustaa. Konsepti sisälsi rautalankamallin sekä prototyypin, arvioidut kustannukset sekä suositellut menetelmät konseptin toteutukselle. Rautalankamallin pohjalta tehty prototyyppi esiteltiin toimeksiantoyritykselle ja se todettiin sekä onnistuneeksi että toteutuskelpoiseksi yhdessä yrityksen johtohenkilöstön kanssa.
Saadun palautteen ja suoritetun tutkimuskyselyn perusteella voidaan päätellä, että konsepti on tarpeellinen. Toteutussuunnitelmaan ja rautalankamalleihin viitaten konseptin toteuttaminen tämän opinnäytetyön pohjalta on mahdollista. Suunnitteluprosessin aikana ilmeni myös huomionarvoisia jatkokehityskohteita, joita ei kuitenkaan tämän opinnäytetyön kontekstissa käsitellä.