Perehdytysopas Amarillo Rauman uusille työntekijöille
Kemppainen, Anu; Siivonen, Saara (2024)
Kemppainen, Anu
Siivonen, Saara
2024
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024112730629
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024112730629
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aiheena oli luoda perehdytysopas ravintola Amarilloon. Toimeksiantajana toimii Rauman Amarillo, joka kuuluu Osuuskauppa Keulalle. Opinnäytetyöntehtävänä oli antaa selkeämpi ja helppokäyttöinen perehdytysopas uusille työntekijöille ja kertaus tukea vanhoillekin työntekijöille. Opinnäytetyön tavoitteena oli juuri helpottaa esihenkilöiden perehdytys prosessia ja siten sujuvoittaa uuden työntekijän tuloa toimipaikkaan töihin.
Opinnäytetyön tietoperustan muodostivat erilaiset e-kirjat, kirjat, netti artikkelit ja lakipykälät. Opinnäytetyö oli luonteeltaan hyvin työelämä lähtöinen, molempien tekijöiden työkokemusten kautta. Opinnäytetyön toteutus oli menetelmältään kehitettävä. Aineistoa kerättiin toimipaikan vanhojen perehdytysoppaiden pohjalta, jossa oli suuntaa antavaa tietoa ja pystyimme toimipaikan lähtö tilanteen kartoittamaan. Lisäksi teimme kyselyn, jossa ilmeni mitä mieltä tällä hetkellä työskentelevät ja kesätyöntekijöinä olleet olivat perehdytyksestä mieltä.
Menetelmien kautta saadut tulokset osoittivat, että toimipaikalla oli tarvetta päivittää perehdytysopas ja luoda siitä toimivampi. Opinnäytetyön tuotoksista voivat hyötyä niin toimeksiantaja kuin uudet työntekijät, jotka pääsevät tätä perehdytysopasta hyödyntämään kesän tulevaa sesonkia varten.
Opinnäytetyön tietoperustan muodostivat erilaiset e-kirjat, kirjat, netti artikkelit ja lakipykälät. Opinnäytetyö oli luonteeltaan hyvin työelämä lähtöinen, molempien tekijöiden työkokemusten kautta. Opinnäytetyön toteutus oli menetelmältään kehitettävä. Aineistoa kerättiin toimipaikan vanhojen perehdytysoppaiden pohjalta, jossa oli suuntaa antavaa tietoa ja pystyimme toimipaikan lähtö tilanteen kartoittamaan. Lisäksi teimme kyselyn, jossa ilmeni mitä mieltä tällä hetkellä työskentelevät ja kesätyöntekijöinä olleet olivat perehdytyksestä mieltä.
Menetelmien kautta saadut tulokset osoittivat, että toimipaikalla oli tarvetta päivittää perehdytysopas ja luoda siitä toimivampi. Opinnäytetyön tuotoksista voivat hyötyä niin toimeksiantaja kuin uudet työntekijät, jotka pääsevät tätä perehdytysopasta hyödyntämään kesän tulevaa sesonkia varten.