Tulevaisuuden ruoantuotanto: väestönkasvun aiheuttamat haasteet
Laurila, Jussi (2024)
Laurila, Jussi
2024
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024120432973
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024120432973
Tiivistelmä
Tulevaisuudessa ruoantuotantoa on lisättävä kasvavan väestön ruokkimiseksi ja päästöjä vähennettävä ilmaston saastumisen vähentämiseksi. Tässä työssä tutkitaan, mistä ruoan saasteet syntyvät ja miten niitä voidaan ehkäistä.
Lihan tuotannosta syntyy merkittävä osa ruoan päästöistä. Ihmisten on siirryttävä erityisesti kasvipainotteiseen ruokavalioon ja vastuullisesti tuotettuun ruokaan, jotta ilmastotavoitteet saavutetaan. Työssä käydään läpi tulevaisuuden ruokavalioon kuuluvia ruokia. Kuka tahansa voi tehdä ympäristötekoja omalla lautasellaan.
Ruokakasvien kasvattaminen koko maapallon kasvavan väestön tarpeisiin perinteisillä menetelmillä ei ole järkevää. On siirryttävä viljelemään pelloilta kasvihuoneisiin, joissa tilankäyttö ja sato optimoidaan ympäristöystävällisesti.
Lihan tuotannosta syntyy merkittävä osa ruoan päästöistä. Ihmisten on siirryttävä erityisesti kasvipainotteiseen ruokavalioon ja vastuullisesti tuotettuun ruokaan, jotta ilmastotavoitteet saavutetaan. Työssä käydään läpi tulevaisuuden ruokavalioon kuuluvia ruokia. Kuka tahansa voi tehdä ympäristötekoja omalla lautasellaan.
Ruokakasvien kasvattaminen koko maapallon kasvavan väestön tarpeisiin perinteisillä menetelmillä ei ole järkevää. On siirryttävä viljelemään pelloilta kasvihuoneisiin, joissa tilankäyttö ja sato optimoidaan ympäristöystävällisesti.
