Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Savonia-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Savonia-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Hotellin omavalvontasuunitelma: Case Yritys X

Anttila, Artti; Ollikainen, Emilia (2025)

 
Avaa tiedosto
Anttila_Ollikainen.pdf (602.2Kt)
Lataukset: 


Anttila, Artti
Ollikainen, Emilia
2025
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202505089919
Tiivistelmä
Tämä opinnäytetyö keskittyy omavalvonnan merkitykseen hotellitoiminnassa, erityisesti sen rooliin laadunhallinnan, turvallisuuden ja asiakastyytyväisyyden varmistamisessa. Työn toimeksiantajana toimii Pohjois-Savossa sijaitseva kylpylähotelli, jonka tarpeena oli kehittää ja koota kattava omavalvontasuunnitelma majoituspalveluiden osalta. Aiemmin organisaatiolla oli omavalvontasuunnitelmat ravintola- ja siivouspalveluihin, mutta yhtenäinen suunnitelma hotellitoiminnan kokonaisuuden tueksi puuttui.

Opinnäytetyön käytännön tavoitteena oli laatia selkeä, käytännönläheinen ja päivittäistä työtä tukeva omavalvontasuunnitelma, joka täyttää lainsäädännölliset ja toimialan mukaiset laatuvaatimukset. Suunnitelman luominen pohjautui olemassa oleviin materiaaleihin, IMS-toiminnanohjausjärjestelmään, teemahaastatteluihin sekä ajankohtaisiin säädöksiin, standardeihin ja hotelliympäristön erityispiirteisiin. Tarkoituksena oli koota yhteen yrityksen toimintaperiaatteet ja -ohjeet, joiden avulla voidaan tukea henkilöstön vastuullista toimintaa ja varmistaa asiakkaille turvallinen, sujuva ja laadukas palvelukokemus.

Teoreettisessa osassa tarkastellaan omavalvonnan käsitettä, sääntelyä ja käytännön soveltamista hotellitoiminnassa. Lisäksi työssä käsitellään keskeisiä teemoja, kuten riskienhallintaa, työturvallisuutta, yksintyöskentelyä, asiakasturvallisuutta, tietosuojaa sekä erityisesti kylpylä- ja allastoimintaan liittyviä hygieniavaatimuksia. Teoriataustana hyödynnettiin muun muassa ISO 9000- ja ISO 14001 -standardeja sekä viranomaisten ohjeistuksia.

Toiminnallisena lopputuloksena syntyi kokonaisvaltainen ja yrityskohtainen omavalvontasuunnitelma, joka kokoaa yhteen organisaation turvallisuus-, laatu- ja valvontakäytännöt. Suunnitelma on linkitetty IMS-järjestelmään, mikä mahdollistaa sen ajantasaisuuden ja käytettävyyden osana päivittäistä työtä. Dokumentti tukee myös uusien työntekijöiden perehdytystä ja henkilöstön osaamisen jatkuvaa kehittämistä.

Omavalvonta näyttäytyy työssä konkreettisena välineenä organisaation vastuullisuuden, laadun ja turvallisuuden kehittämisessä. Suunnitelma parantaa tiedonkulkua, yhtenäistää toimintatapoja ja vahvistaa organisaation sisäistä valvontaa. Sen avulla yritys ei ainoastaan täytä lakisääteisiä vaatimuksia, vaan rakentaa kilpailukykyistä ja asiakaskeskeistä toimintakulttuuria. Laadittu suunnitelma voi toimia hyödyllisenä mallina myös muille vastaaville toimijoille matkailu- ja palvelualoilla.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste