dc.contributor.author | Caspersson, Anne-Mai | |
dc.contributor.author | Caspersson | |
dc.date.accessioned | 2025-05-27T08:52:17Z | |
dc.date.available | 2025-05-27T08:52:17Z | |
dc.date.issued | 2025 | - |
dc.identifier.uri | http://www.theseus.fi/handle/10024/890500 | |
dc.description.abstract | Tämän opinnäytetyön ja tutkimushankkeen toimeksiantajana oli Linkosuon Kahvila Oy. Yrityksessä on tuotannonohjausjärjestelmän käyttöönoton myötä tunnistettu tarve tutkia mahdollisia muutoksia, positiivisia tai negatiivisia, organisaatiossa.
Opinnäytetyön tavoitteena oli osoittaa tiedolla johtamisen hyödyt kilpailukykyisten ja hyvänlaatuisten tuotteiden ja palveluiden tuottamiseen markkinoille Linkosuon tapauksessa. Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, kuinka tietojohtamisella voidaan saavuttaa potentiaalisia hyötyjä toimeksiantajayrityksen liiketoiminnan ja prosessien kehittämisessä. Tarkoitus oli myös kartoittaa mahdolliset lisäkehittämistarpeet.
Tutkimus on laadullinen tutkimus. Tutkimuksessa tarkastellaan tiedolla johtamisen hyötyjä toimeksiantajanyrityksen tuotannonohjausjärjestelmän käytön kautta. Tutkimuksen teoriaosuudessa käsitellään organisaation tiedolla johtamista lounasravintola- ja tuotekehitysosastojen osalta. Tutkimuksen empiirinen aineisto kerättiin teemahaastatteluilla Linkosuon Kahvila Oy:n työntekijöiltä sekä SWOT-analyysin ja havainnoinnin kautta.
Tutkimuksen tuloksina esille tulivat tuotannonohjausjärjestelmästä saatavat konkreettiset hyödyt. Hyötytekijöiksi koettiin pysyvä tietopankki, luotettava hinnoittelu sekä raaka-ainepankki budjetissa pysymisen apuna. Haasteina nähtiin tiedonkulkuun ja ennakointiin liittyvät tekijät.
Organisaation tuotannonohjausjärjestelmään liittyvät ydinprosessit tulee selkeyttää ja luoda helppokäyttöisemmiksi. Tiedonhallinnan ja sen hyödyntämisen kehityksessä tulee korostaa avointa, keskustelevaa ja rehellistä ilmapiiriä, jossa työntekijät voivat ilmaista mielipiteensä ja antaa rehellistä palautetta kokemuksensa perusteella. Kehittämiskohteiden parantaminen vaatii paneutumista, asiantuntemusta, riittävästi aikaa sekä henkilöstöresursseja onnistuakseen. Lisäksi tarvitaan tukea yrityksen johdolta. | fi |
dc.description.abstract | This thesis was commissioned by Linkosuon Kahvila Oy. Due to implementing the Production Control System, the company has identified the need to observe the possible changes, positive or negative in the organization.
The purpose of this thesis was to find out how knowledge management could be used in the development of competitive, good quality products and services for the market in Linkosuo's case. The purpose was to find out how to profit from information management on developing the organization's business and processes. This thesis also reviewed the possible needs of further development.
The study employed a qualitative approach to its research. The research reviews the benefits of information management by operating the Production Control System. The empirical material includes material collected through thematic interviews, SWOT- analysis and observation-based information about the case under study.
The key results emphases the concrete benefits of the Production Control System. Main benefits included permanent data bank, reliable pricing system and the use of stock material bank for staying in budget. It was found that there are challenges in information flow and forethought.
The most important areas to improve are related to internal processes, data management and the development of information management in the company. In the process of developing the information control, employees should be allowed to express their opinions and give honest feedback, based on their experiences. Improving business processes is a long-term effort. Successful development requires time, human resources, expertise and support from executives. | en |
dc.language.iso | fin | - |
dc.rights | fi=All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.|sv=All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.|en=All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.| | - |
dc.title | Tuotannonohjausjärjestelmän käyttöönoton hyödyt ja haitat Linkosuolla | - |
dc.type.ontasot | fi=Ylempi AMK-opinnäytetyö|sv=Högre YH-examensarbete|en=Master's thesis| | - |
dc.identifier.urn | URN:NBN:fi:amk-2025052616436 | - |
dc.subject.specialization | Restonomi | - |
dc.subject.degreeprogram | fi=Liiketalous, hallinto ja markkinointi|sv=Företagsekonomi, förvaltning och marknadsföring|en=Business Management, Administration and Marketing| | - |
dc.subject.yso | business operations | - |
dc.subject.yso | organisations (systems) | - |
dc.subject.discipline | Palveluliiketoiminnan johtamisen ylempi tutkinto-ohjelma | - |
annif.suggestions.links | http://www.yso.fi/onto/yso/p9253|http://www.yso.fi/onto/yso/p8286|http://www.yso.fi/onto/yso/p18147|http://www.yso.fi/onto/yso/p1780|http://www.yso.fi/onto/yso/p1730|http://www.yso.fi/onto/yso/p4190|http://www.yso.fi/onto/yso/p1181|http://www.yso.fi/onto/yso/p23915|http://www.yso.fi/onto/yso/p6105|http://www.yso.fi/onto/yso/p272 | en |