Settling Study of Titanium Dioxide in a Beverage
Kuisma, Anne (2015)
Kuisma, Anne
Metropolia Ammattikorkeakoulu
2015
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015052510160
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015052510160
Tiivistelmä
Insinöörityön tarkoituksena oli tutkia titaanidioksidin laskeutumista jauheesta valmistetussa mehussa. Titaanidioksidia käytetään jauheesta valmistetuissa mehuissa tuomaan mehuun luonnollisen mehun kaltaista suuntuntumaa ja sakeutta. Työssä tutkittiin myös spraykuivauksen vaikutusta titaanioksidin laskeutuvuuteen. Työssä etsittiin myös reseptiä, jolla titaanidioksidin laskeutuvuutta mehussa pystyttiin estämään tai ainakin hidastamaan riittävästi.
Tutkimus aloitettiin kehittämällä reseptit laskeutuvuustutkimusta varten. Laskeutuvuuskoe tehtiin seuraavaksi. Laskeutuvuuskokeessa titaanidioksidin laskeutuvuutta seurattiin seitsemän päivän ajan. Spraykuivauksen vaikutusta laskeutuvuuteen selvitettiin toistamalla laskeutuvuuskoe mehuille, jotka oli valmistettu ”cloudista”, joka oli spraykuivattu jauheeksi.
Työssä löydettiin muutama resepti kuivamehulle, joiden avulla titaanidioksidin laskeutuvuus pystyttiin estämään melkein kokonaan seitsemän päivän seurantajaksolla. ”Cloudin” spraykuivaamisella jauheeksi ei tuntunut olevan paljoa vaikutusta titaanidioksidin laskeutuvuuteen.
Tutkimus aloitettiin kehittämällä reseptit laskeutuvuustutkimusta varten. Laskeutuvuuskoe tehtiin seuraavaksi. Laskeutuvuuskokeessa titaanidioksidin laskeutuvuutta seurattiin seitsemän päivän ajan. Spraykuivauksen vaikutusta laskeutuvuuteen selvitettiin toistamalla laskeutuvuuskoe mehuille, jotka oli valmistettu ”cloudista”, joka oli spraykuivattu jauheeksi.
Työssä löydettiin muutama resepti kuivamehulle, joiden avulla titaanidioksidin laskeutuvuus pystyttiin estämään melkein kokonaan seitsemän päivän seurantajaksolla. ”Cloudin” spraykuivaamisella jauheeksi ei tuntunut olevan paljoa vaikutusta titaanidioksidin laskeutuvuuteen.