Vuorotyötä tekevien työssä jaksaminen ja työhyvinvointi
Hakkarainen, Henna (2015)
Hakkarainen, Henna
Savonia-ammattikorkeakoulu
2015
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015092914975
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015092914975
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli kuvata vuorotyötä tekevien Original Sokos Hotel Puijonsarven työntekijöiden kokemuksia ja ajatuksia työhyvinvoinnin edistämisestä vuorotyössä. Lisäksi opinnäytetyössä selvitettiin mitä mahdollisia haittoja sekä haasteita vuorotyö on aiheuttanut työntekijöiden fyysiselle, psyykkiselle ja sosiaaliselle hyvin-voinnille ja terveydelle. Tutkimuksen tavoitteena oli tuottaa tietoa vuorotyön työhyvinvointia ja työssäjaksamista edistävistä asioista ja keinoista sekä kokemuksia, mitä haasteita ja haittoja vuorotyö on heille mahdollisesti aiheuttanut.
Opinnäytetyö on laadullinen eli kvalitatiivinen tutkimus, jonka tiedonantajina ovat Original Sokos Hotel Puijonsarven vastaanoton ja ravintoloiden työntekijät. Tiedonkeruumenetelmänä käytettiin teemahaastatteluja. Aineisto analysoitiin induktiivisella aineistolähtöisellä sisällönanalyysilla.
Tässä tutkimuksessa suurimmiksi vuorotyön haasteiksi koettiin riittävä lepo ja uni sekä työaikojen vaikutus sosiaaliseen elämään. Suurimpina vaikuttavina sekä edistävinä tekijöinä työhyvinvointiin ja työssäjaksamiseen koettiin yhteenkuuluvuuden tunne työyhteisössä sekä sen ilmapiiri. Myös työvuorolistojen suunnitelmallisuus ja toimivuus sekä esimiehen läsnäolo ja satunnainen osallistuminen operatiiviseen työskentelyyn koettiin tärkeäksi.
Saatujen tulosten avulla eri työhyvinvointiin vaikuttavat tekijät saavat tietoa siitä, miten niiden koetaan vaikuttavan ja edistävän työhyvinvointia sekä jaksamista vuorotyössä. Tulosten avulla voidaan lisätä tietoa työhyvinvoinnista vuorotyössä sekä kehittää siihen liittyviä toimintamalleja kokonaisvaltaisesti koko työyhteisössä.
Opinnäytetyö on laadullinen eli kvalitatiivinen tutkimus, jonka tiedonantajina ovat Original Sokos Hotel Puijonsarven vastaanoton ja ravintoloiden työntekijät. Tiedonkeruumenetelmänä käytettiin teemahaastatteluja. Aineisto analysoitiin induktiivisella aineistolähtöisellä sisällönanalyysilla.
Tässä tutkimuksessa suurimmiksi vuorotyön haasteiksi koettiin riittävä lepo ja uni sekä työaikojen vaikutus sosiaaliseen elämään. Suurimpina vaikuttavina sekä edistävinä tekijöinä työhyvinvointiin ja työssäjaksamiseen koettiin yhteenkuuluvuuden tunne työyhteisössä sekä sen ilmapiiri. Myös työvuorolistojen suunnitelmallisuus ja toimivuus sekä esimiehen läsnäolo ja satunnainen osallistuminen operatiiviseen työskentelyyn koettiin tärkeäksi.
Saatujen tulosten avulla eri työhyvinvointiin vaikuttavat tekijät saavat tietoa siitä, miten niiden koetaan vaikuttavan ja edistävän työhyvinvointia sekä jaksamista vuorotyössä. Tulosten avulla voidaan lisätä tietoa työhyvinvoinnista vuorotyössä sekä kehittää siihen liittyviä toimintamalleja kokonaisvaltaisesti koko työyhteisössä.