Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Savonia-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Savonia-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
  • Näytä viite

Ruokataukojen vaikutus työssäjaksamiseen ravintola-alalla Kuopiossa

Niemi, Roosa-Maria; Tuomainen, Teija (2015)

 
Avaa tiedosto
Niemi_Roosa-Maria_Tuomainen_Teija.pdf (395.0Kt)
Lataukset: 


Niemi, Roosa-Maria
Tuomainen, Teija
Savonia-ammattikorkeakoulu
2015
All rights reserved
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015101315399
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tarkoitus on tutkia, kuinka ravintoloiden henkilökunta viettää taukoja ja kuinka ravinto vaikuttaa työssäjaksamiseen. Laki sekä työehdot määräävät työajoista ja tauotuksesta, mutta niiden toteutuminen käytännössä ei välttämättä mene lakien mukaan.

Opinnäytetyön teoreettisessa osuudessa käsittelemme työlainsäädäntöä, ravitsemusta sekä työhyvinvointia. Ker-romme tarkemmin Matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan palveluiden työehtosopimuksesta sekä työaikoihin liittyvistä laista. Käymme läpi ravitsemussuosituksia ja tarpeita, joita tarvitaan työssäjaksamiseen.

Tutkimusmenetelmänä käytimme kvantitatiivista tutkimusta. Tutkimusaineisto kerättiin kyselylomakkeina, jotka vietiin Kuopiolaisille ravintoloille heinäkuussa 2015. Kyselyyn vastasi 35 ravintoloiden työntekijää 10 eri ravintolasta. Aineiston analysointiin käytimme Webropol-ohjelmaa sekä Microsoft Excel ja Word-ohjelmia.

Vastauksia kyselyymme saimme yhteensä 35. Kyselyn tulosten mukaan puolet vastaajista tietää täysin mitä ovat lakisääteiset tauot, mutta suurimman osan työpaikoilla tauotus ei toteudu lakien mukaan. Kyselyyn vastanneista ravintola-alan työntekijöistä suurin osa tietää ravitsemussuositukset ja ateriamallin, mutta kuitenkin saman verran vastaajista noudattaa niitä joskus tai ei lainkaan. Tutkimuksen perusteella voi todeta puutteita työpaikkojen taukoti-loista sekä työntekijöiden ravitsemuksesta työvuoron aikana. Tutkimuksemme perusteella olisi syytä tehdä jatkotut-kimuksia, joista saisi vielä yksityiskohtaisempaa tietoa.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste