Haku
Viitteet 1-10 / 14
Kestävä kehitys kuosisuunnittelussa
(2021)
Opinnäytetyössä selvitetään, miten suunnittelija voi huomioida kestävän kehityksen vaatetuskankaiden kuosisuunnitteluprosessissa. Tutkimuksessa keskitytään huomioimaan kuosikankaan kestävyys tuotannossa ja käytössä. Työssä ...
Materiaalina kierrätettävä lasi: Toimivan lautasen suunnittelu omalle yritykselle
(2020)
Opinnäytetyössä keskityttiin kierrätyslasin materiaalitutkimukseen ja lautasen suunnitteluun Klasia Designille. Materiaalitutkimuksen kohteena toimivat kierrätetty pullolasi sekä lasinpuhallusstudion ylijäämäksi kertynyt ...
Keraamisen astiaston suunnittelu Maltolahti Designille
(2021)
Tämän opinnäytetyön aiheena oli keramiikka-astiaston suunnittelu Maltolahti Design yritykselle. Opinnäytetyössä suunniteltiin astiasto kestävästi tuotteen ekologista elinkaarta ja taloudellisesti kannattavan tuotteen ...
Zero Waste -kaavat Varusteleka Oy:lle
(2019)
Opinnäytetyön tavoitteena oli kerätä taustatietoa Zero waste -periaatteista ja arvoista ja ideoida erillisessä työelämäprojektissa toteutettava noin kolmen tuotteen Zero waste -mallisto asiakasyritys Varusteleka Oy:lle. ...
Vegaanimateriaalit jalkineissa
(2021)
Tässä opinnäytetyössä selvitetään jalkineiden vegaanimateriaalien ajankohtaista tilannetta. Tavoite on saada päivitettyä tietoa vegaanimateriaaleista ja niiden suhteesta kestävään kehitykseen sekä kuluttajien näkemyksistä ...
Ruokalautasen suunnittelu ja valmistus
(2022)
Opinnäytetyön tavoitteena oli suunnitella ja valmistaa ruokalautaset yksityisasiakkaalle sekä omalle tulevalle yritykselle. Työn taustana oli asiakkaan toimeksianto sekä tekijän oma kiinnostus ruokalautasten valmistukseen ...
Paperikenkämallisto: materiaaleja kierrättäen ja uusiokäyttäen
(2023)
Tässä toiminnallisessa opinnäytetyössä selvitettiin paperin mahdollisuutta materiaalina kengän valmistukseen käsityönä. Lähtökohtana työlle toimi Suomessa 1940-luvulla vallinnut pula-aika ja korvikemateriaalina paperinarusta ...
Esteettisesti kestävän astiaston suunnittelu ravintolalle
(2023)
Opinnäytetyössä tutkittiin esteettistä kestävyyttä ja siitä näkökulmasta toteutettua astiaston suunnittelua. Työn keskeisenä tavoitteena oli esteettisesti kestävän astiaston suunnittelu helsinkiläiselle Michelin-tähdellä ...
Ajatonta tyyliä: käsin neulottavan konseptimalliston suunnittelu Myssyfarmille
(2023)
Opinnäytetyön tavoitteena oli suunnitella käsin neulottava konseptimallisto Myssyfarmille. Tarkoituksena oli tuoda uusia malleja yrityksen tuotevalikoimaan. Myssyfarmi on suomenlampaan villasta käsin neulottujen tuotteiden ...
Korumalliston suunnittelu kestävän kehityksen mukaisesti
(2023)
Opinnäytetyön tavoitteena oli suunnitella mahdollisimman vastuullisesti tuotettava korumallisto tämän päivän trendejä mukaillen. Lähtökohtana oli, että korujen osia olisi myös tulevaisuudessa helppo kehittää, muunnella tai ...