Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Turun ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Käyttörajattu kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Turun ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Käyttörajattu kokoelma)
  • Näytä viite

Franchising soveltuvuuden arviointi : case yritys x

Lindén, Annika (2022)

 
Avaa tiedosto
Linden_Annika.pdf (396.6Kt)
Lataukset: 

Rajattu käyttöoikeus / Restricted access / Tillgången är begränsad
Lindén, Annika
2022
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202205108382
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää, soveltuuko franchising case yritykselle X. Yritys X on ravintola-alalla pitkään toiminut pienyritys, joka on saavuttanut, vakaan liiketaloudellisesti kannattavan aseman toimialueellaan. Yritys X ei ole aiemmin kartoittanut kasvumahdollisuuksiaan.

Franchising soveltuvuuden arviointi toteutetaan tietoperustan pohjalta, joka koostuu franchisingin perusteista ja franchisingista ravintola-alalla. Lisäksi tarkastellaan franchising-ketjun perustamisen edellytyksiä ja tutustutaan Laakson (2005) franchising soveltuvuuden analysointi malliin, jota käytetään pohjana yrityksen X franchising soveltuvuuden arvioinnissa. Toiminallisessa osuudessa luodaan franchising -analyysi yritykselle X.

Tulosten perusteella yritystä X ei voida suoraan todeta soveltuvaksi franchisingtoimintaan. Menestyäkseen franchising edellyttää selkeää monistettavissa olevaa konseptia. Ennen franchisingtoiminnan käynnistämistä yrityksen X tulisi selkeyttää konsepti kokonaisuudessaan. Yrityksellä X on myös ainutlaatuisia tekijöitä, joten se voi olla riippuvainen nykyisestä toimipisteestään. Selvittääkseen soveltuuko franchising, yrityksen X tulisi testata konsepti pilottitoimipisteessä. Yritys X voi hyödyntää työn tuloksia kasvustrategiaa miettiessään.
 
The aim of the present bachelor’s thesis is to study whether franchising is suitable for the case company X. Company X is a small company in the restaurant industry with a stable and commercially viable position. Company X has not previously explored its growth potential.

The assessment of the suitability of franchising is based on a theoretical framework which consists of the basics of franchising with a focus on franchising in restaurant industry. In addition, the prerequisites of franchising are discussed, and the franchisor suitability analysis model developed by Laakso (2005) is presented as the basis for assessing the franchisor suitability. In the empirical part, a franchise analysis is created for Company X.

Based on the results, Company X has potential, but it is not directly suitable for franchising. Successful franchising requires a clear and replicable business model. Company X should clarify the concept before franchising. In addition, Company X has unique factors and may thus be dependent on its current location. To determine whether franchising is suitable, Company X should test the concept with a pilot. Company X can use the results of this study when considering its growth strategy.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Käyttörajattu kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste