Kissan annossäilyketuotteen kehittäminen ja testaaminen
Honkasalo, Katja (2022)
Honkasalo, Katja
2022
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022060716199
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022060716199
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää kissojen ravintoainevaatimukset sekä annossäilyketuotteelle sopiva valmistusprosessi ja kehittää niiden pohjalta kissoille sopiva annossäilyketuote kaupalliseen tarkoitukseen. Työssä selvitettiin tuotteeseen sopivat raaka-aineet ja koostettiin resepti sekä selvitettiin tuotteeseen liittyvät rehulainsäädännön vaatimukset.
Työn kokeelliseen osaan kuului tuotekehityskokeiden suunnittelu ja toteutus sekä koekeittiössä että tuotantokokeessa sekä sen lisäksi tuotteen makutestien suunnittelu ja toteutus kissojen testiryhmällä.
Annossäilyketuotteesta kehitettiin kissojen täydennysravinto, joka sisältää kanapaloja kastikkeessa. Tuote on täyssäilyke ja se säilyy huoneenlämmössä kaksi vuotta.
Työn kokeelliseen osaan kuului tuotekehityskokeiden suunnittelu ja toteutus sekä koekeittiössä että tuotantokokeessa sekä sen lisäksi tuotteen makutestien suunnittelu ja toteutus kissojen testiryhmällä.
Annossäilyketuotteesta kehitettiin kissojen täydennysravinto, joka sisältää kanapaloja kastikkeessa. Tuote on täyssäilyke ja se säilyy huoneenlämmössä kaksi vuotta.