Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Käyttörajattu kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Käyttörajattu kokoelma)
  • Näytä viite

Koronavirusepidemian vaikutukset ravintoloiden turvallisuuteen Helsingin ydinkeskustassa

Sippola, Lauri (2022)

 
Avaa tiedosto
Sippola_Lauri.pdf..pdf (672.0Kt)
Lataukset: 

Rajattu käyttöoikeus / Restricted access / Tillgången är begränsad
Sippola, Lauri
2022
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022060816596
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli löytää toimeksiantajana toimineelle LS Security Oy:lle kehitysehdotuksia koronavirusepidemian tyyppisten poikkeusolojen varalle. Opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää, miten koronavirusepidemia oli vaikuttanut Helsingin ydinkeskustan ravintoloihin ja työntekijöihin. Vastauksia haettiin tutkimuskysymyksiin; miten ravintoloiden turvallisuustilanne oli muuttunut koronavirusepidemian aikana ja miten mahdolliset muutokset sekä poikkeusolot tulisi huomioida tulevaisuudessa ravintoloiden turvallisuustyössä. Opinnäytetyö tarjoaa toimeksiantajalle tietoa koronavirusepidemian vaikutuksista ravintoloiden turvallisuuteen ja kehitysideoita, joita pystytään hyödyntämään LS Security Oy:n toiminnan kehittämisessä.

Tietoperustassa perehdyttiin koronavirusepidemiaan, sen etenemiseen sekä epidemian vaikutuksiin Helsingin ravintolatoimintaan. Tutkielmassa selvitettiin yksityistä turvallisuusalaa Suomessa ja alan luvanvaraisuutta sekä järjestyksenvalvontaa. Yksittäisenä mielenkiintoisena kohtana, opinnäytetyössä hyödynnettiin Elinkeinoelämän keskusliiton yritysturvallisuusmallia ravintoloiden turvallisuuden osa-alueiden varmentamiseksi. Ravintoloiden turvallisuudesta ja järjestyksenvalvonnasta luotettavaa kirjallisuutta löytyi vähän ja koronavirusepidemia oli uusi ilmiö, josta oli saatavilla niukasti tutkittua tietoa. Tästä johtuen, tietoperustassa hyödynnettiin laajasti viranomaisten ja virastojen julkaisuja, ajankohtaisia uutisia sekä Stadin ammattiopiston turvallisuusalan opettajan Nikolai Kortelaisen tietoja. Kattavan tietoperustan aikaansaamiseksi sekä tietoperustan lajittelun tukena hyödynnettiin dokumenttianalyysiä.

Tyypiltään tutkimuksellista ja laadullista tutkimussuuntausta seuraavan työn tutkimuksellinen vaihe suoritettiin haastattelemalla Helsingissä työskenteleviä ravintola-alan ammattilaisia ja järjestyksenvalvojia. Ennen varsinaisen tutkimuksen käynnistämistä, laadittu teemahaastattelu testattiin yhdellä ravintolatyöntekijällä sekä järjestyksenvalvojalla. Henkilökohtaiset haastattelut toteutettiin työntekijöiden edustamien ravintoloiden tiloissa. Eliittiotantaa hyödyntämällä, haastatteluihin valittiin kymmenen työntekijää. Litteroiduille haastatteluille suoritettiin sisällönanalyysi ja värikynäkoodauksen avulla tutkimusaineistosta merkattiin opinnäytetyön kannalta oleelliset kohdat. Saatujen vastausten perusteella toteutettiin teemoittelu keskeisten tulosten esittelemiseksi.

Tulosten teemoiksi valittiin epidemian vaikutukset turvallisuuteen sekä työntekijöihin, vastuut ja tulevaisuus. Opinnäytetyössä saatujen tulosten perusteella laadittiin toimeksiantajalle kehitysehdotukset. Kehitysehdotuksia olivat sisäisten koulutusten kehittäminen, toimeksiantosopimusten ja toimintaohjeiden päivittäminen. Koulutusten avulla epidemian vaikutuksia pystytään pienentämään ja työntekijöitä turvaamaan paremmin poikkeusoloissa. Päivitetyn toimeksiantosopimuksen avulla vastuiden jakaminen selkeytyy ravintolan ja yksityisen turvallisuusalan yrityksen välillä. Ajantasaisten toimintaohjeiden avulla yritys pystyy varautumaan nopeisiin muutoksiin. Jatkotutkimuksen aihe olisi ravintolan ja järjestyksenvalvontapalveluita välittävän yrityksen viestinnän kehittäminen.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Käyttörajattu kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste