Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Käyttörajattu kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Käyttörajattu kokoelma)
  • Näytä viite

Näkökulmia perehdytykseen, sekä kehitysideoihin oman ammatillisen kehittymisen kautta

Valkama, Pinja (2022)

 
Avaa tiedosto
Valkama Pinja.pdf (501.2Kt)
Lataukset: 

Rajattu käyttöoikeus / Restricted access / Tillgången är begränsad
Valkama, Pinja
2022
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022061417901
Tiivistelmä
Opinnäytetyö on kirjoitettu päiväkirjamuodossa. Tavoitteena opinnäytetyölle oli kehittää, sekä seurata omaa ammatillista kehittymistä uudessa työpaikassa uudesta työntekijästä moniosaajaksi, sekä kehittää yrityksen toimintaa. Päätavoitteena työlle oli tuoda esiin omien havaintojen perusteella nousseita kehitysideoita yritykselle. Kehitysideoita, jotka voisivat parantaa toimintaa tai luoda uusia mahdollisuuksia niin kaupan, että ravintolan puolelle. Punaisena lankana toimi näkökulmat perehdytykseen, johon viikkoteemat heijastuivat.
Opinnäytetyö koostui kymmenestä seurantaviikosta. Raportointi tapahtui viikkojen 8–18 välisenä aikana. Työviikkojen työpäivistä kirjoitettiin päiväkirjaa, sekä työviikot kokonaisuudessaan analysoitiin viikkoyhteenvetoina. Päiväkirjaosuudessa oli jokaisella viikolla oma teemansa, joita tarkasteltiin työtehtävien kautta. Teemojen kautta vahvistettiin omaa osaamista, sekä tehtiin itsereflektointia.

Opinnäytetyössä seurattiin kirjottajan työtä uudessa työtehtävässä vilkkaassa ympäristössä liikenneasemalla. Yritys koostuu kahdesta osasta. Kaupasta, sekä ravintolasta, jotka sijaitsevat eri rakennuksissa, vaikka ovat osana samaa yritystä.
Opinnäytetyössä tutustuttiin yrityksen perehdytysprosessiin uuden työntekijän näkökulmasta. Havaintoja tehtiin perehdytyksen kestosta, sekä laadusta. Opinnäytetyön tietoperustaa täydennettiin käytännössä opitun lisäksi teoreettisella sisällyksellä teemoihin koskien, joita olivat muun muassa palvelumuotoilu, organisointi, toimintamallit, sekä ravitsemus. Opinnäytetyön aikana huomattiin merkittävää ammatillista kehittymistä ja kasvamista.

Opinnäytetyön alkutilanteeseen verrattuna osaaminen oli kasvanut niin asiakaspalvelutyössä, että ravitsemispalveluiden osaajana. Yrityksen perehdytysprosessissa havaittiin kehityskohtia ja niitä oli avattu tässä opinnäytetyössä. Lisäksi viikkojen aikana ravintolalta ja kaupalta nousi esiin ideoita kehitykseen, joita avattiin viikoittaisten teemojen kautta. Työn tuloksena saatiin luotua kattavat tehtäväkohtaiset kortit uusille työntekijöille auttamaan aloitusta, sekä toimeksiantajalle kattava lista kohteista, joissa voisi olla potentiaalia kehitykseen.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Käyttörajattu kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste