Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Oulun ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Käyttörajattu kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Oulun ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Käyttörajattu kokoelma)
  • Näytä viite

Opiskelijoiden perehdytys lounasravintolassa

Junnikkala, Marjo (2023)

 
Avaa tiedosto
Junnikkala_Marjo.pdf (511.2Kt)
Lataukset: 

Rajattu käyttöoikeus / Restricted access / Tillgången är begränsad
Junnikkala, Marjo
2023
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202305088250
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön toimeksiantajana toimii Katri Antell Oy, joka on suomalainen lounas- ja henkilöstöravintola yritys. Antellin ravintolat ympäri Suomen tarjoavat vuosittain työssäoppimispaikkoja sadoille opiskelijoille. Opinnäytetyön aihe valikoitui tarpeesta kehittää opiskelijoiden perehdyttämistä Antell ravintoloissa. Työn tavoitteena oli suunnitella Antell ravintoloiden käyttöön perehdytysmateriaali, joka on suunnattu opiskelijoille.

Opinnäytetyön teoriaosuudessa selvitettiin mitä on hyvä perehdyttäminen, mitä lainsäädännön sekä oppilaitosten näkökulmasta täytyy ottaa huomioon opiskelijan perehdyttämisessä työssäoppimisjakson aikana. Perehdyttiin Antellin olemassa olevaan uusille työntekijöille suunnattuun perehdytyssuunnitelmaan, sen tavoitteisiin ja siihen kenen vastuulla uuden työntekijän perehdytys ravintoloissa on.

Tutkimuksessa haettiin vastausta kysymyksiin, miten opiskelijoita perehdytetään Antell ravintoloissa, kenen vastuulla perehdyttäminen on sekä mitä vaatimuksia ja toiveita oppilaitoksilla on opiskelijoiden perehdyttämisessä.

Opinnäytetyö toteutettiin tapaustutkimuksena, jossa käytettiin tutkimuksellisen kehittämistoiminnan keinoin laadullista tutkimusmenetelmää. Tutkimus toteutettiin teemahaastatteluina, joihin rajattiin osallistujat Oulun alueen Antell ravintoloista ja ammattioppilaitoksista. Haastatteluihin osallistui kolmen Antell ravintolan ravintolapäälliköt sekä kolme opettajaa OPAOlta ja OSAOlta.

Oppilaitosten edustajien sekä ravintolapäälliköiden teemahaastattelussa tuli esille tarve yksinkertaiselle ja selkeälle perehdytysoppaalle. Oppaan tulisi sisältää perustietoa yrityksestä, säännöistä ja työn tekemisestä. Perehdytykselle tulisi varata riittävästi aikaa, oppimista tulisi seurata sekä antaa opiskelijalle riittävästi palautetta.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Käyttörajattu kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste