Ravintola Factoryn Salaattibaarin työntekijän käsikirja
Vihavainen, Oskar (2023)
Vihavainen, Oskar
2023
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023053116728
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023053116728
Tiivistelmä
Tämä opinnäytetyö keskittyy työntekijöiden käsikirjan kehittämiseen Ravintola Factoryn Salaattibaarille. Tarkoituksena oli tuottaa työntekijän käsikirja, joka on tiivis ja käytännönläheinen opas, joka sisältää ohjeistuksen Salaattibaarissa työskentelystä, yhtiön arvoista ja asiakaspalvelukäytännöistä aina eri roolien tarkoituksiin ja vastuisiin.
Teoreettisena viitekehyksenä käsikirjan luomisessa toimivat tuotteistaminen ja palvelu, jossa keskitytään erityisesti palvelutuotteeseen ja palvelupolkuihin, koska ne ovat tärkeitä asiakaskokemuksen parantamisessa. Tuotteistaminen auttaa salaattibaaria erottumaan kilpailijoistaan ja markkinoimaan palvelujaan paremmin, kun taas palvelun käsitteet auttaa salaattibaarin työntekijöitä ymmärtämään, mitä asiakkaat odottavat ja miten he voivat parhaiten palvella heitä. Näiden kahden teorian yhdistäminen salaattibaarin käsikirjassa auttaa salaattibaarin työntekijöitä tarjoamaan parempaa asiakaspalvelua ja lisäämään asiakkaiden tyytyväisyyttä.
Tiedon keräämisen apuna käytettiin monimenetelmällistä lähestymistapaa, johon kuului haastatteluja työntekijöiden kanssa ja päivittäisten toimintojen havainnointia. Kerättyä tietoa analysoitiin teemoittain ja työntekijöiden käsikirja kehitettiin haastattelu- ja havaintoaineistosta tehtyjen havaintojen pohjalta.
Työntekijän käsikirjan kehittäminen on ollut arvokas prosessi sekä yhtiölle että sen työntekijöille. Käsikirjan on tarkoitus auttaa parantamaan työntekijöiden suoritusta ja tyytyväisyyttä, tukien samalla yhtiön tavoitteita tarjota korkealaatuista palvelua ja tuotteita asiakkailleen. Työntekijän käsikirjan kehittäminen voi olla yksi tapa parantaa työntekijöiden taitoja ja sitoutumista, mikä puolestaan voi johtaa parempaan asiakaspalveluun ja liiketoiminnan kasvuun.
Teoreettisena viitekehyksenä käsikirjan luomisessa toimivat tuotteistaminen ja palvelu, jossa keskitytään erityisesti palvelutuotteeseen ja palvelupolkuihin, koska ne ovat tärkeitä asiakaskokemuksen parantamisessa. Tuotteistaminen auttaa salaattibaaria erottumaan kilpailijoistaan ja markkinoimaan palvelujaan paremmin, kun taas palvelun käsitteet auttaa salaattibaarin työntekijöitä ymmärtämään, mitä asiakkaat odottavat ja miten he voivat parhaiten palvella heitä. Näiden kahden teorian yhdistäminen salaattibaarin käsikirjassa auttaa salaattibaarin työntekijöitä tarjoamaan parempaa asiakaspalvelua ja lisäämään asiakkaiden tyytyväisyyttä.
Tiedon keräämisen apuna käytettiin monimenetelmällistä lähestymistapaa, johon kuului haastatteluja työntekijöiden kanssa ja päivittäisten toimintojen havainnointia. Kerättyä tietoa analysoitiin teemoittain ja työntekijöiden käsikirja kehitettiin haastattelu- ja havaintoaineistosta tehtyjen havaintojen pohjalta.
Työntekijän käsikirjan kehittäminen on ollut arvokas prosessi sekä yhtiölle että sen työntekijöille. Käsikirjan on tarkoitus auttaa parantamaan työntekijöiden suoritusta ja tyytyväisyyttä, tukien samalla yhtiön tavoitteita tarjota korkealaatuista palvelua ja tuotteita asiakkailleen. Työntekijän käsikirjan kehittäminen voi olla yksi tapa parantaa työntekijöiden taitoja ja sitoutumista, mikä puolestaan voi johtaa parempaan asiakaspalveluun ja liiketoiminnan kasvuun.