Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Oulun ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Käyttörajattu kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Oulun ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Käyttörajattu kokoelma)
  • Näytä viite

Mielenterveyskuntoutujien hyvinvoinnin tukeminen. Toiminnallinen projekti: Japania ja japanilaista ruokaa esittelevät tapahtumapäivät Mielenvireys ry:ssä

Mustajärvi, Yuriko (2014)

 
Avaa tiedosto
mustajarvi_yuriko.pdf (1.282Mt)
Lataukset: 

Rajattu käyttöoikeus / Restricted access / Tillgången är begränsad
Mustajärvi, Yuriko
2014
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023112230910
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli järjestää yhdessä Mielenvireys ry:n kanssa kahdesta iltapäivästä koostuva tapahtuma heidän jäsenilleen, mielenterveyskuntoutujille.Tapahtuman tarkoituksena oli mielenterveyskuntoutujien hyvinvoinnin tukeminen tarjoamalla heille tietoa Japanista ja japanilaisesta ruokakulttuurista sekä mahdollisuus osallistua yhdessä ohjaajan kanssa ruoan valmistamiseen ja maistamiseen.

Tapahtuma toteutettiin helmikuussa 2014 ja sen aiheena oli Japani ja japanilainen ruokakulttuuri. Tapahtumapäivien keskeisiksi toiminnallisiksi periaatteiksi oli määritelty esimerkiksi asiakaslähtöisyys, luovuus ja kiireettömyys. Tapahtumailtapäiviin osallistuminen perustui vapaaehtoisuuteen, eli aiheesta kiinnostuneet jäsenet ilmoittautuivat niihin omatoimisesti eikä ketään yritetty aktiivisesti ohjata niihin.

Tapahtumailtapäivien onnistumista arvioitiin osallistujilta ja Mielenvireys ry:n henkilöstön kahdelta jäseneltä kerätyillä kirjallisilla palautekyselyillä, joihin kaikki henkilöt myös vastasivat. Kaikki saadut palautteet olivat positiivisia ja kertoivat tapahtumailtapäivien onnistuneen toivotulla tavalla kaikkien osapuolten näkökulmasta.

Saatujen palautteiden mukaan tapahtumailtapäiviin osallistuneet olivat kokeneet ne sopivan erilaisina ja mukavana vaihteluna arkeensa. Edellisen perusteella tällaisille hyvin ennalta suunnitelluille ja kestoltaan lyhyemmille eri maan ruokakulttuuria ja ruokaa esitteleville tapahtumille olisi oletettavasti tulevaisuudessakin kysyntää. Tällaisten tapahtumien avulla voidaan positiivisten kokemusten lisäksi myös tarjota osallistujille kiinnostavalla tavalla tietoa uusista ajatuksista ruoan valmistuksessa itsenäisesti kotonakin.
 
The goal of this thesis was to arrange in co-operation with the Mielenvireys ry (ry = registered association) an event, consisting of two separate afternoons for their members, mental health rehabilitees. The purpose of the event was to support the wellbeing of the rehabilitees by providing them with information about Japan, Japanese cuisine and an opportunity to take part in the process of food preparation and tasting together with instructor.

The event was carried out in February 2014. Its topic was a pair of days to showcase during which Japan and Japanese cuisine were showcased. The pivotal functional philosophies of these days were designated to be e.g. customer oriented approach, creativity and leisureliness. Taking part in the afternoons was based on voluntariness, meaning that the members interested in the topic would enrol independently and none were actively led to them.

The success of the afternoons was evaluated by conducting literary questionnaires. All of the participants and two personnel members of Mielenvireys ry responded to them. All of the feedback received was positive in the perspective of all parties involved - thus indicating the events were success at least according to the expectations set.

According to the results of the feedback received, the participants of the events had experienced them as pleasant and invigorating element of change to their everyday life. Hence, it can be assumed that there could be demand for similar events with short duration and presenting the culinary arts and courses of foreign countries. With similar kind of events it is not only possible to provide positive experiences to the participants, but also intriguingly share information about new ideas in food preparation also at home.
 
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Käyttörajattu kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste