Kahvilatyöntekijän perehdytysprosessin parantamisen työkalut
Kankkonen, Riikka (2023)
Kankkonen, Riikka
2023
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023122138937
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023122138937
Tiivistelmä
Opinnäytetyön toimeksiantajana toimi lounaskahvila Turussa. Opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää kahvilatyöntekijöiden perehdytyskäytäntöjä ja päivittää perehdytysmateriaali ajan tasalle. Opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää, millaisia työkaluja tarvitaan perehdyttämisen parantamiseksi, luoda perehdyttämisen tarkistuslista, päivittää olemassa olevat tehtäväkortit ja luoda tarvittaessa uusia tehtäväkortteja vastamaan toimeksiantajan nykyisiä tarpeita.
Opinnäytetyön teoreettinen viitekehys koostui työturvallisuudesta, perehdytyksestä, perehdytysprosessista ja lainsäädännöstä. Työssä käsiteltiin myös toimeksiantajan nykyisiä perehdytyskäytäntöjä ja termistöä.
Opinnäytetyön tutkimus suoritettiin teemahaastatteluina. Teemahaastattelu toteutettiin kolmelle kahvilatyöntekijälle ja kahdelle esihenkilölle. Haastattelukysymykset koskivat perehdytysprosessia ja käytäntöjä perehdytettävän sekä perehdyttäjän näkökulmasta.
Opinnäytetyön teoreettinen viitekehys koostui työturvallisuudesta, perehdytyksestä, perehdytysprosessista ja lainsäädännöstä. Työssä käsiteltiin myös toimeksiantajan nykyisiä perehdytyskäytäntöjä ja termistöä.
Opinnäytetyön tutkimus suoritettiin teemahaastatteluina. Teemahaastattelu toteutettiin kolmelle kahvilatyöntekijälle ja kahdelle esihenkilölle. Haastattelukysymykset koskivat perehdytysprosessia ja käytäntöjä perehdytettävän sekä perehdyttäjän näkökulmasta.