Lähiruokaa kiitos : Seuturuokaa saatavaksi -hankkeen satoa
Ansio, Susanna; Lehtonen, Miia; Saalasto, Päivi (2011)
Ansio, Susanna
Lehtonen, Miia
Saalasto, Päivi
Turun ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-216-208-3
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-216-208-3
Tiivistelmä
Loimaan seutukunnassa toteutettiin vuoden 2010 aikana ”Seuturuoka saatavaksi” -hanke, jonka tavoitteena oli edistää alueen elintarvikealan alkutuottajien ja jatkojalostajien tuotteiden pääsyä kauppoihin sekä kuntien ruokahuoltoon. Eräs hankkeen keskeisimmistä tehtävistä oli seuturuoan logistiikan suunnittelu alkutuottajien ja jatkojalostajien kanssa. Syksyllä 2010 hanke pilotoi lähiruokatuotteiden myyntiä päivittäistavarakauppoihin Loimaan seutukunnan ja Hämeenmaan alueilla.
Julkaisussa pureudutaan lähiruoan markkinointiin sekä lähiruokatuottajien verkostoitumiseen. Lisäksi tarkastellaan julkisen ruokahuollon elintarvikkeiden hankintaa ja kilpailutusta lähiruokatuotteiden käytön edistämisen kannalta.
Julkaisu perustuu Susanna Ansion ja Miia Lehtosen opinnäytteisiin sekä hankkeen projektipäällikkönä toimineen Päivi Saalaston kokemuksiin. Hankkeen rahoitti Varsinais-Suomen liitto Euroopan aluekehitysrahaston tuella ja sen hallinnoijana toimi Loimaan seutukunnan kehittämiskeskus (nykyinen Yrityskolmio).
Julkaisussa pureudutaan lähiruoan markkinointiin sekä lähiruokatuottajien verkostoitumiseen. Lisäksi tarkastellaan julkisen ruokahuollon elintarvikkeiden hankintaa ja kilpailutusta lähiruokatuotteiden käytön edistämisen kannalta.
Julkaisu perustuu Susanna Ansion ja Miia Lehtosen opinnäytteisiin sekä hankkeen projektipäällikkönä toimineen Päivi Saalaston kokemuksiin. Hankkeen rahoitti Varsinais-Suomen liitto Euroopan aluekehitysrahaston tuella ja sen hallinnoijana toimi Loimaan seutukunnan kehittämiskeskus (nykyinen Yrityskolmio).