Valmentava johtaminen keittiöpäällikön esihenkilötyössä
Minkkinen, Anton (2024)
Minkkinen, Anton
2024
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024052816720
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024052816720
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena on kuvata keittiöpäällikön työtehtäviä valmentavan johtajuuden näkökulmasta kahdeksan viikon ajalta. Kirjoittaja työskentelee toimeksiantajayrityksessä keittiöpäällikkönä. Työhön kuuluu ravintolan operatiivinen ohjaus, tulosvastuu sekä asiakaslähtöinen keittiön johtaminen. Opinnäytetyössä paneudutaan työympäristössä esiintyviin tilanteisiin, jotka esihenkilön tulee ratkaista, tai joissa esihenkilön läsnäoloa tarvitaan. Opinnäytetyöni tuloksista syntyi produktina huoneentaulu, johon on koottu keittiöpäällikön johtamiseen sopivia käytännön työkaluja.
Opinnäytetyö on kirjoitettu päiväkirjamuodossa ja siinä reflektoidaan tapahtumia lähdekirjallisuutta apuna käyttäen. Jokaisen viikon päätteeksi viikkoanalyysissä tutkitaan kokonaisuutta teoriaan yhdistämällä. Analyysien pohjalta nostetaan tärkeiksi havaittuja kohtia työn produktiin huoneentauluun.
Opinnäytetyön tietoperustana käytetään viikon teemaan sopivaa tietokirjallisuutta. Tietoperustaa on kerätty laajasti kustakin teemasta ja etenkin valmentava johtajuus esiintyy useasti työn aikana. Vaihtuvuus on ravintola-alalla yleistä, ja sitä käsitellään myös opinnäytetyön aikana. Opinnäytetyön kirjoittaja tutkii, miten voidaan luoda enemmän pitoa alalle hyvän henkilöstöjohtamisen avulla.
Tämä opinnäytetyö pyrkii tuottamaan keittiömaailmassa toimivia toimintamalleja johtajuuteen ja työkaluja oman työn reflektoimiseen. Lisäksi opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää, miten työntekijöitä motivoidaan ja sitoutetaan. Opinnäytetyön aikana kirjoittaja kehittyi merkittävästi tehtävässään ja vahvisti työskentelyään suunnitelmallisemmaksi ja tehokkaammaksi. Valitut teemat, joiden pohjalta kerättiin tietoperusta ja teoria, edistivät kirjoittajan asiantuntemusta omalla alallaan ja työtehtävissään. Kirjoittajan havaitsemina kehittämiskohteina korostuivat ajankäytön hallinnan ja työn organisoinnin tehokkuuden optimointi.
Asiasanat: motivointi, valmentava johtaminen, johtaminen, ravintola-ala
Opinnäytetyö on kirjoitettu päiväkirjamuodossa ja siinä reflektoidaan tapahtumia lähdekirjallisuutta apuna käyttäen. Jokaisen viikon päätteeksi viikkoanalyysissä tutkitaan kokonaisuutta teoriaan yhdistämällä. Analyysien pohjalta nostetaan tärkeiksi havaittuja kohtia työn produktiin huoneentauluun.
Opinnäytetyön tietoperustana käytetään viikon teemaan sopivaa tietokirjallisuutta. Tietoperustaa on kerätty laajasti kustakin teemasta ja etenkin valmentava johtajuus esiintyy useasti työn aikana. Vaihtuvuus on ravintola-alalla yleistä, ja sitä käsitellään myös opinnäytetyön aikana. Opinnäytetyön kirjoittaja tutkii, miten voidaan luoda enemmän pitoa alalle hyvän henkilöstöjohtamisen avulla.
Tämä opinnäytetyö pyrkii tuottamaan keittiömaailmassa toimivia toimintamalleja johtajuuteen ja työkaluja oman työn reflektoimiseen. Lisäksi opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää, miten työntekijöitä motivoidaan ja sitoutetaan. Opinnäytetyön aikana kirjoittaja kehittyi merkittävästi tehtävässään ja vahvisti työskentelyään suunnitelmallisemmaksi ja tehokkaammaksi. Valitut teemat, joiden pohjalta kerättiin tietoperusta ja teoria, edistivät kirjoittajan asiantuntemusta omalla alallaan ja työtehtävissään. Kirjoittajan havaitsemina kehittämiskohteina korostuivat ajankäytön hallinnan ja työn organisoinnin tehokkuuden optimointi.
Asiasanat: motivointi, valmentava johtaminen, johtaminen, ravintola-ala