Yksikön henkilöstöjohtaminen
Kujala, Miisa (2024)
Kujala, Miisa
2024
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024121636430
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024121636430
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tarkoituksena oli analysoida omaa rooliani esihenkilönä ja löytää kehityskohteita, jotta voin kehittyä esihenkilönä. Tarkoituksena oli löytää tapoja, miten voin vaikuttaa omalla toiminnallani esimerkiksi työntekijöiden hyvinvointiin, motivaatioon, yhteisöllisyyden lisäämiseen sekä perehdytyksen laatuun. Tavoitteenani oli myös löytää kehittämistä kaipaavia kohteita yksikössämme, jotta voimme toimia tehokkaasti ja kannattavasti.
Toimeksiantajana toimi ravintola-alan yksikkö, joka on osa isompaa organisaatiota. Yksikössä toimii kolme eri osaa, jotka ovat pikaruokaravintola, lounaskahvila ja erikoiskahvila. Työskentelen yksikössä apulaisravintolapäällikön roolissa.
Opinnäytetyössä käsiteltiin 8 viikon ajan ennalta suunniteltuja teemoja. Kävin opinnäytetyössä läpi nykytilanteen ja oman osaamisen tason. Viikkoanalyyseissa hyödynnettiin ammattikirjallisuutta.
Opinnäytetyön avulla pystyin analysoimaan uudella tavalla omaa ammattitaitoani ja löytämään kehityskohteita omaan osaamiseeni. Lisäksi opinnäytetyön avulla löysin kehityskohteita myös yksikön toimintatapoihin, jotta toimintamme olisi arjessa sujuvampaa.
Omaan osaamiseeni liittyen kehityskohteeni oli pystyä johtamaan arkea tasaisemmin yksikön osien välillä. Minun pitää opetella johtamaan omaa työtä selkeämmin ja sitä kautta pysymään paremmin ajan tasalla jokaisen yksikön osan tilanteesta. Erikoiskahvilan puolella minun pitää oppia lisää tunnetyötä ja toiminaan entistä parempana esimerkkinä muille.
Yksikön kehitysehdotuksiksi valitsin aiheet sen perusteella, mitkä huomasin kaipaavan kehitystä, jotta toimintamme yksikössä olisi sujuvampaa. Erikoiskahvilan puolelle tarvitsemme selkeän perehdytysmateriaalin, jota perehdytyksessä varmasti käydään kaikki tarvittava läpi. Erikoiskahvilan ilmapiiriä täytyy kehittää positiivisempaan suuntaan, ja ravintolapäällikön kanssa täytyy tehdä työnjaon listaus, jotta meidän molempien työ helpottuu.
Toimeksiantajana toimi ravintola-alan yksikkö, joka on osa isompaa organisaatiota. Yksikössä toimii kolme eri osaa, jotka ovat pikaruokaravintola, lounaskahvila ja erikoiskahvila. Työskentelen yksikössä apulaisravintolapäällikön roolissa.
Opinnäytetyössä käsiteltiin 8 viikon ajan ennalta suunniteltuja teemoja. Kävin opinnäytetyössä läpi nykytilanteen ja oman osaamisen tason. Viikkoanalyyseissa hyödynnettiin ammattikirjallisuutta.
Opinnäytetyön avulla pystyin analysoimaan uudella tavalla omaa ammattitaitoani ja löytämään kehityskohteita omaan osaamiseeni. Lisäksi opinnäytetyön avulla löysin kehityskohteita myös yksikön toimintatapoihin, jotta toimintamme olisi arjessa sujuvampaa.
Omaan osaamiseeni liittyen kehityskohteeni oli pystyä johtamaan arkea tasaisemmin yksikön osien välillä. Minun pitää opetella johtamaan omaa työtä selkeämmin ja sitä kautta pysymään paremmin ajan tasalla jokaisen yksikön osan tilanteesta. Erikoiskahvilan puolella minun pitää oppia lisää tunnetyötä ja toiminaan entistä parempana esimerkkinä muille.
Yksikön kehitysehdotuksiksi valitsin aiheet sen perusteella, mitkä huomasin kaipaavan kehitystä, jotta toimintamme yksikössä olisi sujuvampaa. Erikoiskahvilan puolelle tarvitsemme selkeän perehdytysmateriaalin, jota perehdytyksessä varmasti käydään kaikki tarvittava läpi. Erikoiskahvilan ilmapiiriä täytyy kehittää positiivisempaan suuntaan, ja ravintolapäällikön kanssa täytyy tehdä työnjaon listaus, jotta meidän molempien työ helpottuu.