Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Käyttörajattu kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Käyttörajattu kokoelma)
  • Näytä viite

Turvallinen työpaikka

Tefke, Janne (2024)

 
Avaa tiedosto
Tefke_Janne.pdf (3.457Mt)
Lataukset: 

Rajattu käyttöoikeus / Restricted access / Tillgången är begränsad
Tefke, Janne
2024
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024122037889
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tavoite on tehdä kattava tutkimus ruokakaupan työturvallisuuteen työntekijän näkökulmasta eli vastata kysymykseen, onko ruokakauppa turvallinen työpaikka? Olen itse osa-aikaisena työntekijänä ruokakaupassa, joten valitsin kohteen sen perusteella. Tätä työtä ei ole tilattu ruokakaupan toimesta, vaan olen tehnyt sen omasta vilpittömästä halustani edistää yrityksen turvallisuuskulttuuria. Tämän opinnäytetyön tekoon on annettu suullisella sopimuksella lupa yksikön marketpäällikön Jon-Kristian Östmanin toimesta. Kehittämistehtävänä tässä työssä on analysoida työturvallisuuden tasoa ja laatua. Mikäli esiin nousee puutteita tai epäkohtia, teen kehitysehdotuksia näiden puutteiden tai epäkohtien korjaamiseksi.

Kehittämistehtävä toteutetaan havainnoimalla valitussa kohteessa ja hyödyntämällä riski-analyysin ja omatoimisen varautumisen auditoinnin kaltaisia työkaluja. Tietoperusta pohjautuu hyvin vahvasti työturvallisuuskeskuksen materiaaliin sekä työturvallisuuslakiin (738/2002) ja pelastuslakiin (379/2011). Tietoperustassa avataan tarkemmin käsitteitä, joiden ymmärtäminen on edellytys kehittämistehtävän tulosten tulkitsemiseen. Suuri osa kehittämistehtävän aineistosta on hankittu paikan päällä kohteessa havainnoimalla. Työ tehtiin tekemällä kohteeseen riskianalyysi, omatoimisen varautumisen auditointi sekä käy-mällä kaikki työturvallisuuslain (738/2002) neljännen luvun momentit eli työntekijän velvollisuudet ja vertaamaan niitä kohteessa olemassa oleviin toimintatapoihin ja käytänteisiin.

Tehdyn kehittämistehtävän tulokset olivat positiivisesti yllättäviä. Kyseisen yrityksen tasoi-sen suuren toimijan takia pääsee yksittäinen toimipiste nauttimaan valtavista eduista kuten kattavasta työsuojeluorganisaatiosta, toimivista raportointi- ja viestintäkanavista, mukaan lukien kattavan pelastussuunnitelman. Riskianalyysin tulos oli hyvä ja omatoimisen varautumisen auditoinnin tulos oli loistava eikä henkilökunnan toimintatavoista löytynyt merkkejä vastuiden ja velvollisuuksien laiminlyönneistä. Konkreettisia kehitysehdotuksia kaiken tutkinnan jälkeen ilmeni vain neljä ja muut kehitysehdotukset ovat lähinnä henkilökunnan muistuttamiseen liittyviä asioita. Lopullinen kehittämistehtävän tulos ja vastaus opinnäytetyöni tavoitteeseen on se, että ruokakauppa on turvallinen työpaikka.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Käyttörajattu kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste