Liiketoimintasuunnitelma Anniskeluravintolalle
Güngör, Mine (2025)
Güngör, Mine
2025
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202502102613
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202502102613
Tiivistelmä
Opinnäytetyön toimeksiantajana oli osakeyhtiön ostaja. Ostettava osakeyhtiö on anniskeluravintola-alan yritys, joka sijaitsee Pirkanmaalla. Yritys on ollut toiminnassa jo toistakymmentä vuotta, mutta sille ei ole tehty aiemmin liiketoimintasuunnitelmaa. Yrityksestä käytetään nimeä anniskeluravintola, sen anonymiteettisuojan varmistamiseksi. Liiketoimintasuunnitelma laadittiin yhteistyössä ostettavan yritystoiminnan yrittäjän ja tulevan ostajan kanssa.
Opinnäytetyön tarkoituksena oli teoriaosuuden lisäksi laatia kattava liiketoimintasuunnitelma anniskeluravintolalle, jossa analysoitiin yrityksen nykytilannetta ja toimintaympäristöä. Työssä selvitettiin yrityksen kilpailuasemaa ja markkinointimahdollisuuksia sekä arvioitiin kohderyhmää ja asiakastarpeita. Lisäksi laadittiin kannattavuus- ja rahoituslaskelmat, joiden avulla pyrittiin varmistamaan yrityksen taloudellinen toimivuus. Tavoitteena oli luoda suunnitelma, joka tukisi yrityksen toiminnan jatkamista ja auttaisi tekemään päätöksiä menestyksen varmistamiseksi.
Opinnäytetyössä vastattiin kysymyksiin: Millainen on hyvä liiketoimintasuunnitelma ja mitä siihen kuuluu? Miten ostettavan yrityksen liiketoimintasuunnitelma voi tukea sen liiketoiminnan jatkuvuutta ja kasvua? Työ toteutettiin toiminnallisena opinnäytetyönä.
Työ tarjosi toimeksiantajalle liiketoimintasuunnitelman, jossa analysoitiin yrityksen nykytilaa ja kehitystarpeita. Suunnitelma sisälsi tietoa yrityksen kannattavuudesta, kilpailutilanteesta, markkinointimahdollisuuksista sekä suosituksia toiminnan jatkamiseksi. Tavoite saavutettiin ja toimeksiantaja sai tarvittavat tiedot ostettavasta osakeyhtiöstä. Työssä tunnistettiin jatkokehittämismahdollisuuksiksi markkinoinnin tehostaminen, asiakaskokemukseen panostaminen jatkossakin, henkilöstön motivointi, tapahtumien aktiivinen järjestäminen sekä muita tärkeitä seikkoja. Liiketoimintasuunnitelma toimii pohjana yrityksen toiminnalle, mutta sitä olisi hyvä päivittää säännöllisesti.
Opinnäytetyön tarkoituksena oli teoriaosuuden lisäksi laatia kattava liiketoimintasuunnitelma anniskeluravintolalle, jossa analysoitiin yrityksen nykytilannetta ja toimintaympäristöä. Työssä selvitettiin yrityksen kilpailuasemaa ja markkinointimahdollisuuksia sekä arvioitiin kohderyhmää ja asiakastarpeita. Lisäksi laadittiin kannattavuus- ja rahoituslaskelmat, joiden avulla pyrittiin varmistamaan yrityksen taloudellinen toimivuus. Tavoitteena oli luoda suunnitelma, joka tukisi yrityksen toiminnan jatkamista ja auttaisi tekemään päätöksiä menestyksen varmistamiseksi.
Opinnäytetyössä vastattiin kysymyksiin: Millainen on hyvä liiketoimintasuunnitelma ja mitä siihen kuuluu? Miten ostettavan yrityksen liiketoimintasuunnitelma voi tukea sen liiketoiminnan jatkuvuutta ja kasvua? Työ toteutettiin toiminnallisena opinnäytetyönä.
Työ tarjosi toimeksiantajalle liiketoimintasuunnitelman, jossa analysoitiin yrityksen nykytilaa ja kehitystarpeita. Suunnitelma sisälsi tietoa yrityksen kannattavuudesta, kilpailutilanteesta, markkinointimahdollisuuksista sekä suosituksia toiminnan jatkamiseksi. Tavoite saavutettiin ja toimeksiantaja sai tarvittavat tiedot ostettavasta osakeyhtiöstä. Työssä tunnistettiin jatkokehittämismahdollisuuksiksi markkinoinnin tehostaminen, asiakaskokemukseen panostaminen jatkossakin, henkilöstön motivointi, tapahtumien aktiivinen järjestäminen sekä muita tärkeitä seikkoja. Liiketoimintasuunnitelma toimii pohjana yrityksen toiminnalle, mutta sitä olisi hyvä päivittää säännöllisesti.