Näytä suppeat kuvailutiedot

Liiketoimintasuunnitelma Anniskeluravintolalle

Güngör, Mine (2025)

dc.contributor.authorGüngör, Mine
dc.date.accessioned2025-02-11T05:44:30Z
dc.date.available2025-02-11T05:44:30Z
dc.date.issued2025-
dc.identifier.urihttp://www.theseus.fi/handle/10024/878706
dc.description.abstractOpinnäytetyön toimeksiantajana oli osakeyhtiön ostaja. Ostettava osakeyhtiö on anniskeluravintola-alan yritys, joka sijaitsee Pirkanmaalla. Yritys on ollut toiminnassa jo toistakymmentä vuotta, mutta sille ei ole tehty aiemmin liiketoimintasuunnitelmaa. Yrityksestä käytetään nimeä anniskeluravintola, sen anonymiteettisuojan varmistamiseksi. Liiketoimintasuunnitelma laadittiin yhteistyössä ostettavan yritystoiminnan yrittäjän ja tulevan ostajan kanssa. Opinnäytetyön tarkoituksena oli teoriaosuuden lisäksi laatia kattava liiketoimintasuunnitelma anniskeluravintolalle, jossa analysoitiin yrityksen nykytilannetta ja toimintaympäristöä. Työssä selvitettiin yrityksen kilpailuasemaa ja markkinointimahdollisuuksia sekä arvioitiin kohderyhmää ja asiakastarpeita. Lisäksi laadittiin kannattavuus- ja rahoituslaskelmat, joiden avulla pyrittiin varmistamaan yrityksen taloudellinen toimivuus. Tavoitteena oli luoda suunnitelma, joka tukisi yrityksen toiminnan jatkamista ja auttaisi tekemään päätöksiä menestyksen varmistamiseksi. Opinnäytetyössä vastattiin kysymyksiin: Millainen on hyvä liiketoimintasuunnitelma ja mitä siihen kuuluu? Miten ostettavan yrityksen liiketoimintasuunnitelma voi tukea sen liiketoiminnan jatkuvuutta ja kasvua? Työ toteutettiin toiminnallisena opinnäytetyönä. Työ tarjosi toimeksiantajalle liiketoimintasuunnitelman, jossa analysoitiin yrityksen nykytilaa ja kehitystarpeita. Suunnitelma sisälsi tietoa yrityksen kannattavuudesta, kilpailutilanteesta, markkinointimahdollisuuksista sekä suosituksia toiminnan jatkamiseksi. Tavoite saavutettiin ja toimeksiantaja sai tarvittavat tiedot ostettavasta osakeyhtiöstä. Työssä tunnistettiin jatkokehittämismahdollisuuksiksi markkinoinnin tehostaminen, asiakaskokemukseen panostaminen jatkossakin, henkilöstön motivointi, tapahtumien aktiivinen järjestäminen sekä muita tärkeitä seikkoja. Liiketoimintasuunnitelma toimii pohjana yrityksen toiminnalle, mutta sitä olisi hyvä päivittää säännöllisesti.fi
dc.description.abstractThe thesis was commissioned by the buyer of a limited company operating in the beverage-serving restaurant sector, located in the Pirkanmaa region. The company has been in business for over ten years, but it had never developed a formal business plan. The business is referred to as a beverage-serving restaurant to maintain anonymity. The business plan was created collaboratively with the current owner and the prospective buyer. The aim of the thesis was to develop a comprehensive business plan, including an analysis of the company's current status and operating environment. The work assessed the company’s competitive position, marketing opportunities, target audience, and customer needs. THE Profitability and financial calculations were made to ensure the economic viability of the business. The goal was to create a plan that would support the company’s ongoing operations and help guide future decisions for success. The thesis answered questions like: What constitutes a good business plan, and what should it include? How can the business plan of the acquired company support its continuity and growth? The functional thesis resulted in a business plan that included an analysis of the company’s profitability, market position, and marketing strategies. The plan provides a foundation for future operations and should be updated regularly to ensure continued success.en
dc.language.isofin-
dc.rightsfi=All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.|sv=All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.|en=All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.|-
dc.titleLiiketoimintasuunnitelma Anniskeluravintolalle-
dc.type.ontasotfi=AMK-opinnäytetyö|sv=YH-examensarbete|en=Bachelor's thesis|-
dc.identifier.urnURN:NBN:fi:amk-202502102613-
dc.subject.specializationmyyntiosaaminen-
dc.subject.degreeprogramfi=Liiketalous, hallinto ja markkinointi|sv=Företagsekonomi, förvaltning och marknadsföring|en=Business Management, Administration and Marketing|-
dc.subject.ysoyritykset-
dc.subject.ysoliiketoimintasuunnitelmat-
dc.subject.ysoyritystoiminta-
dc.subject.ysoliiketoiminta-
dc.subject.ysoyrittäjyys-
dc.subject.ysoyrityssuunnittelu-
dc.subject.disciplineLiiketalouden tutkinto-ohjelma-
annif.suggestions.linkshttp://www.yso.fi/onto/yso/p3128|http://www.yso.fi/onto/yso/p12547|http://www.yso.fi/onto/yso/p1181|http://www.yso.fi/onto/yso/p5878|http://www.yso.fi/onto/yso/p2439|http://www.yso.fi/onto/yso/p1182|http://www.yso.fi/onto/yso/p5157|http://www.yso.fi/onto/yso/p8246|http://www.yso.fi/onto/yso/p5156|http://www.yso.fi/onto/yso/p4230fi
dc.rights.accessrightsRajattu käyttöoikeus / Restricted access / Tillgången är begränsad


Tiedostot

Thumbnail

Viite kuuluu kokoelmiin:

Näytä suppeat kuvailutiedot