Liiketoimintasuunnitelma : Rustica Fritas
Paananen, Ilmari; Kärkkäinen, Veeti (2025)
Paananen, Ilmari
Kärkkäinen, Veeti
2025
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202504156531
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202504156531
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli ravintolakonseptin kehittäminen ja liiketoimintasuunnitelman luominen kyseiselle konseptille. Kehittämismenetelmänä tälle työlle oli toiminnallinen opinnäytetyön malli.
Ravintolakonseptin määrittelyä varten perehdyttiin erilaisiin ravintolakonsepteihin, liiketoimintasuunnitelman viitekehykseen Business Model Canvas -mallin avulla sekä yrityksen taloudellisiin perusteisiin. Nämä osa-alueet loivat vahvan pohjan uuden konseptin kehittämiselle.
Kehitetyn konseptin ytimessä olivat laadukkaat ranskalaiset perunat, joita täydensi erityinen tunnelma. Tunnelma syntyi muun muassa huolella valitusta ruokalistasta, raaka-aineista, musiikista ja yleisestä miljööstä.
Konseptin arvioinnista vastasi Savonia Business Centerin innovaatioasiantuntija Matti Laitinen, ja hänen antamansa palautteen perusteella tunnistettiin kehityskohteita, kuten asiakasprofiilin määrittely, testausprojektin käyttö ja lupa-asioihin keskittyminen.
Kehitystyön tuloksena laadittiin konsepti, jonka menestymisen mahdollisuuksien uskottiin olevan vahvat. Se kohdennettiin markkinasegmenttiin, jossa vastaavaa konseptia ei vielä ollut, mutta samankaltaiset ravintolamallit ovat saavuttaneet menestystä.
Ravintolakonseptin määrittelyä varten perehdyttiin erilaisiin ravintolakonsepteihin, liiketoimintasuunnitelman viitekehykseen Business Model Canvas -mallin avulla sekä yrityksen taloudellisiin perusteisiin. Nämä osa-alueet loivat vahvan pohjan uuden konseptin kehittämiselle.
Kehitetyn konseptin ytimessä olivat laadukkaat ranskalaiset perunat, joita täydensi erityinen tunnelma. Tunnelma syntyi muun muassa huolella valitusta ruokalistasta, raaka-aineista, musiikista ja yleisestä miljööstä.
Konseptin arvioinnista vastasi Savonia Business Centerin innovaatioasiantuntija Matti Laitinen, ja hänen antamansa palautteen perusteella tunnistettiin kehityskohteita, kuten asiakasprofiilin määrittely, testausprojektin käyttö ja lupa-asioihin keskittyminen.
Kehitystyön tuloksena laadittiin konsepti, jonka menestymisen mahdollisuuksien uskottiin olevan vahvat. Se kohdennettiin markkinasegmenttiin, jossa vastaavaa konseptia ei vielä ollut, mutta samankaltaiset ravintolamallit ovat saavuttaneet menestystä.