Vastuullisuussuunnitelman suunnittelu
Hiltunen, Veera (2025)
Hiltunen, Veera
2025
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2025051913095
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2025051913095
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön aiheena oli vastuullisuus ja vastuullisuussuunnitelma suunnittelu ravintola toimipis-teelle. Opinnäytetyön toimeksiantajana toimi Suomen Gastropub OY ja tarkemmin heidän toimipisteensä Satamaravintola Syvärin Helmi. Tavoitteena oli luoda toimipisteelle pohja suunnitelma ympäristövastuulli-suuden kehittämiseen. Työn ohjaavia kysymyksiä olivat: Mitä on vastuullisuus ja sen aiheet? Mitä ympäris-tövastuullisia toimia ravintola-alalla voi tehdä?
Opinnäytetyössä suunniteltiin toimeksiantajalle suunnitelma varsinaista vastuullisuussuunnitelmaa varten, jotta vastuullisuuden seuranta ja kehittäminen olisi vaivattomampaa. Tulokseksi syntyi PowerPoint-muodossa oleva pohja, jossa oli mainittu raportissa olevia aihealueita.
Opinnäytetyössä tutkittiin vastuullisuutta ja sen toteuttamista ravintola-alalla. Vastuullisuuteen perehtymi-seen käytettiin muun muassa Suomen YK-liiton Agenda 2030-toimintaohjelmaa. Vastuullisuutta käsiteltiin taloudellisen-, sosiaalisen- ja ympäristövastuullisuuden sekä vastuullisen viestinnän aiheilla. Opinnäytetyö oli toteutettu toiminnallisena työnä, joten raportin lisäksi oli tehty tuotos toimeksiantajalle teorian pohjalta. Vaikka opinnäytetyöhön syntyi muutoksia työstämisen ohella, valmis tuotos onnistui hyvin. Toimeksiantaja voi hyödyntää suunnitelmapohjaa vastuullisuuden kehittämisessä ja muokata tavoitteita, sekä aloittaa työs-tämään vastuullisuussuunnitelmaa toimipisteelle.
Opinnäytetyössä suunniteltiin toimeksiantajalle suunnitelma varsinaista vastuullisuussuunnitelmaa varten, jotta vastuullisuuden seuranta ja kehittäminen olisi vaivattomampaa. Tulokseksi syntyi PowerPoint-muodossa oleva pohja, jossa oli mainittu raportissa olevia aihealueita.
Opinnäytetyössä tutkittiin vastuullisuutta ja sen toteuttamista ravintola-alalla. Vastuullisuuteen perehtymi-seen käytettiin muun muassa Suomen YK-liiton Agenda 2030-toimintaohjelmaa. Vastuullisuutta käsiteltiin taloudellisen-, sosiaalisen- ja ympäristövastuullisuuden sekä vastuullisen viestinnän aiheilla. Opinnäytetyö oli toteutettu toiminnallisena työnä, joten raportin lisäksi oli tehty tuotos toimeksiantajalle teorian pohjalta. Vaikka opinnäytetyöhön syntyi muutoksia työstämisen ohella, valmis tuotos onnistui hyvin. Toimeksiantaja voi hyödyntää suunnitelmapohjaa vastuullisuuden kehittämisessä ja muokata tavoitteita, sekä aloittaa työs-tämään vastuullisuussuunnitelmaa toimipisteelle.