Sesonkikasvikset ideakirja
Snabb, Liisa (2025)
Snabb, Liisa
2025
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2025061122343
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2025061122343
Tiivistelmä
Ravintola-alalla ympäristöystävällinen ruoka ja eettiset valinnat ovat yhä tärkeämmäksi nousevia arvoja. Asiakkaat ovat entistä tietoisempia ruoan ympäristö- ja terveysvaikutuksista. Sesongissa olevien kasvisten tarjoaminen ravintolassa on ympäristön kannalta hyvä valinta. Kasvisten nauttiminen on myös ravitsemussuositusten mukaista. Näin ollen kasvispainotteisen ruoan tarjontaa tulisikin lisätä ravintolan valikoimassa. Ravintoloiden kiireinen arki luo omat haasteensa luovaan sesonkikasvisten käyttöön.
Tutkimuksessa käytän laadullista ja määrällistä menetelmää, lomakehaastattelua sekä tapaustutkimusta. Haastattelun avulla luon mahdollisimman hyvin loppukäyttäjää palvelevan työkalun. Tietoperustana käytän kansallisia ravitsemussuosituksia, YK:n laatimia kestävän kehityksen periaatteita ja yleisiä suosituksia.
Tässä opinnäytetyössä teen toimeksiantaja yritykselle Toothpicks and Honey Oy:lle sesonkikasviskirjan, jonka tarkoitus on helpottaa asiakas yrityksen ravintoloiden arkea ja lisätä sesonkikasvisten käyttöä lounastarjonnassa. Kirja on laaja valikoima monipuolisia ideoita salaattien ja jälkiruokien koostamiseen asiakasyrityksen ravintoloissa.
Lopputulos on fyysinen kirja, joka löytyy kaikista asiakasyrityksen ravintoloista ja on käytössä arjessa päivittäin. Kirja edesauttaa sesonkikasvisten hyödyntämistä ja helpottaa laajan valikoiman ylläpitoa. Kirjan monipuoliset ja värikkäät ideat ohjaavat työntekijöitä valmistamaan asiakkaille houkuttelevaa kasvisten kulutusta lisäävää valikoimaa, joka ohjaa ravitsemussuositusten mukaisiin valintoihin.
Asiasana: sesonkikasvis, satokausikasvis, ideakirja, ravitsemussuositus
Tutkimuksessa käytän laadullista ja määrällistä menetelmää, lomakehaastattelua sekä tapaustutkimusta. Haastattelun avulla luon mahdollisimman hyvin loppukäyttäjää palvelevan työkalun. Tietoperustana käytän kansallisia ravitsemussuosituksia, YK:n laatimia kestävän kehityksen periaatteita ja yleisiä suosituksia.
Tässä opinnäytetyössä teen toimeksiantaja yritykselle Toothpicks and Honey Oy:lle sesonkikasviskirjan, jonka tarkoitus on helpottaa asiakas yrityksen ravintoloiden arkea ja lisätä sesonkikasvisten käyttöä lounastarjonnassa. Kirja on laaja valikoima monipuolisia ideoita salaattien ja jälkiruokien koostamiseen asiakasyrityksen ravintoloissa.
Lopputulos on fyysinen kirja, joka löytyy kaikista asiakasyrityksen ravintoloista ja on käytössä arjessa päivittäin. Kirja edesauttaa sesonkikasvisten hyödyntämistä ja helpottaa laajan valikoiman ylläpitoa. Kirjan monipuoliset ja värikkäät ideat ohjaavat työntekijöitä valmistamaan asiakkaille houkuttelevaa kasvisten kulutusta lisäävää valikoimaa, joka ohjaa ravitsemussuositusten mukaisiin valintoihin.
Asiasana: sesonkikasvis, satokausikasvis, ideakirja, ravitsemussuositus