Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Käyttörajattu kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Käyttörajattu kokoelma)
  • Näytä viite

Sesonkikasvikset ideakirja

Snabb, Liisa (2025)

Avaa tiedosto
Snabb_Liisa.pdf (1.164Mt)
Lataukset: 

Rajattu käyttöoikeus / Restricted access / Tillgången är begränsad
Snabb, Liisa
2025
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2025061122343
Tiivistelmä
Ravintola-alalla ympäristöystävällinen ruoka ja eettiset valinnat ovat yhä tärkeämmäksi nousevia arvoja. Asiakkaat ovat entistä tietoisempia ruoan ympäristö- ja terveysvaikutuksista. Sesongissa olevien kasvisten tarjoaminen ravintolassa on ympäristön kannalta hyvä valinta. Kasvisten nauttiminen on myös ravitsemussuositusten mukaista. Näin ollen kasvispainotteisen ruoan tarjontaa tulisikin lisätä ravintolan valikoimassa. Ravintoloiden kiireinen arki luo omat haasteensa luovaan sesonkikasvisten käyttöön.

Tutkimuksessa käytän laadullista ja määrällistä menetelmää, lomakehaastattelua sekä tapaustutkimusta. Haastattelun avulla luon mahdollisimman hyvin loppukäyttäjää palvelevan työkalun. Tietoperustana käytän kansallisia ravitsemussuosituksia, YK:n laatimia kestävän kehityksen periaatteita ja yleisiä suosituksia.

Tässä opinnäytetyössä teen toimeksiantaja yritykselle Toothpicks and Honey Oy:lle sesonkikasviskirjan, jonka tarkoitus on helpottaa asiakas yrityksen ravintoloiden arkea ja lisätä sesonkikasvisten käyttöä lounastarjonnassa. Kirja on laaja valikoima monipuolisia ideoita salaattien ja jälkiruokien koostamiseen asiakasyrityksen ravintoloissa.

Lopputulos on fyysinen kirja, joka löytyy kaikista asiakasyrityksen ravintoloista ja on käytössä arjessa päivittäin. Kirja edesauttaa sesonkikasvisten hyödyntämistä ja helpottaa laajan valikoiman ylläpitoa. Kirjan monipuoliset ja värikkäät ideat ohjaavat työntekijöitä valmistamaan asiakkaille houkuttelevaa kasvisten kulutusta lisäävää valikoimaa, joka ohjaa ravitsemussuositusten mukaisiin valintoihin.

Asiasana: sesonkikasvis, satokausikasvis, ideakirja, ravitsemussuositus
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Käyttörajattu kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste