Haku
Viitteet 1-10 / 12
EHEC-riskin kartoittaminen hampurilaisten valmistuksen yhteydessä
(2021)
Opinnäytetyön toimeksiantajana oli Peruspalvelukuntayhtymä Kallion ympäristöterveydenhuolto. Työn tavoitteena oli selvittää alueen suuria määriä hampurilaisia valmistavien toimipaikkojen EHEC-riskiä, jonka pohjalta voisi ...
Tuotantolinjaston tehokkuuden optimointi
(2021)
Opinnäytetyön tavoitteena oli kuvata siipikarjaleikkaamon kolmen lähes samanlaisen tuotantolinjaston nykytila ja tuottaa konkreettisia kehitysehdotuksia, joilla tuotantolinjaston läpimenoa saadaan nostettua pitämällä tunti- ...
Valio Oivariinin laadunhallinta: Tuotereklamaatioihin perehtyminen
(2021)
Laatu on jokaiselle yritykselle aina ajankohtainen aihe, joka tarvitsee jatkuvaa seurantaa, kehittämistä ja ohjausta eli laadunhallintaa. Tässä opinnäytetyössä perehdytään rasvaseoslevite Oivariinin laadunhallintaan. Työn ...
Maidon laadun hallinta automaattisessa lypsyjärjestelmässä
(2021)
Tämän opinnäytetyön työn tavoitteena oli suunnitella ja päivittää omavalvontasuunnitelma robottipihattoon. Tässä huomioitiin teknologian tuomat muutokset omavalvontasuunnitelmaan, jotta omavalvonnan kirjaukset sekä löytyisivät ...
Pakkauslinjaston homeseurantatuloksiin vaikuttavien tekijöiden selvitys
(2021)
Työn toimeksiantaja oli Valio Oy, Oulu. Työn tavoitteena oli tutkia tekijöitä, jotka voisivat aiheuttaa homeseurannan tuloksissa havaittua vaihtelua pikaripakkaamossa. Ilmiötä tutkittiin keskittämällä tutkimukset yhdelle ...
PCR-menetelmien verifiointi Salmonella spp:n ja Listeria monocytogeneksen analysoimiseen
(2021)
Elintarvikepatogeenit ovat ruokamyrkytyksiä aiheuttavia mikrobeja. Niistä melko yleisiä ovat salmonellat ja listeriat. Suomessa seurataan salmonellan esiintymistä elintarviketeollisuudessa ja sille on määrätty tietyt ...
Tattarituotteen kemialliset analyysit leivonnan eri vaiheissa
(2021)
Tattari on viljakasvien tapaan hyödynnettävä valevilja, jota käytetään paljon gluteenittomissa elintarvikkeissa kuten leivissä ja leivonnaisissa. Kiinnostus gluteenittomaan ruokavalioon on kasvanut kuluttajien kesken ...
Psylliumien laadulliset ominaisuudet
(2021)
Psylliumia käytetään gluteenittomassa leivonnassa apuaineena parantamaan leivän rakennetta. Psyllium on ratamokasvi, jonka siementen kuorijauhe turpoaa nesteessä nopeasti ja muodostaa geelimäisen rakenteen.
Työn ...
Välipalaosaston hävikin selvitys
(2021)
Tämän opinnäytetyön toimeksiantajana on Atria Suomi Oy, ja työ on toteutettu Nurmon tehtaalla valmisruokaosastolla. Työn tavoitteena oli selvittää välipalaosastolla syntyvän hävikin määrää ja miettiä keinoja sen vähentämiseen. ...
Leikkelepakkaamon pakkausmateriaalihävikki ja mahdolliset toimenpiteet sen vähentämiseksi
(2021)
Työn tavoitteena oli selvittää leikkelepakkaamon pakkausmateriaalihävikin määrä aamuisin ennen tuotannon aloitusta pakkauslinjakohtaisesti. Aihe rajattiin pelkkään pakkauskalvohävikkiin, sillä sitä syntyy eniten ja näin ...