Haku
Viitteet 1-10 / 53
Termofiilinen kuivamädätyslaitos: Prosessin toimintaedellytykset ja hallinta
(2021)
Biokaasutuotannon lisääminen anaerobisella mädätysmenetelmällä on yksi keino ratkaista globaaleja kestävyysongelmia. Erityisesti korkean kuiva-ainepitoisuuden biomassoissa on paljon käyttämätöntä potentiaalia, mutta näiden ...
Maaseutuhallinnon maakuntavalmisteluprosessi - Hyödyt ja haasteet Etelä-Karjalassa
(2019)
TIIVISTELMÄ
Tässä opinnäytetyössä tutkittiin Etelä-Karjalan maaseututoimen ja Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen maatilavalvontaryhmän organisoimista yhdeksi yksiköksi uuteen Etelä-Karjalan maakuntahallintoon. Työn tavoitteena ...
Elintarvikevalvontakeinojen kehittäminen vilpillisen elintarviketoiminnan tunnistamiseen
(2019)
Työ tehtiin Lahden ympäristöterveysyksikölle ja sen tavoitteena oli löytää elintarvikevalvontakeinoja vilpillisen elintarviketoiminnan tunnistamiseen ja vahvistaa sitä kautta elintarvikevalvojien osaamista.
Vilpillisen ...
Teräksen valmistuksessa syntyvien kuonien hyödyntäminen – Kaksivaiheisen prosessin testaaminen kalsiumin ja vanadiinin liuottamiseksi
(2021)
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli mahdollisimman tehokas kalsiumin ja vanadiinin liuottaminen hyödyntämällä kaksivaiheista prosessia, jossa kalsium liuotetaan ammoniumkloridilla ja jäännösakan sisältämä vanadiini ...
Poroteurastuksen sivutuotteet osaksi kiertotaloutta
(2021)
Työn tavoitteena oli tarkastella poroteurastamon toiminnassa syntyvien sivutuoteraaka-aineiden nykytilannetta sekä pyrkiä löytämään uusia hyödyntämismahdollisuuksia raaka-aineille, joita poroteurastuksessa syntyy. Keskeinen ...
Tuoteryhmätoiminnan toimintamallin kehittäminen ja jalkauttaminen Maanmittauslaitoksen Tietohallinnossa : case Yhteiset ratkaisut -tuoteryhmä
(2022)
Tämän kehittämistehtävän tavoitteiden taustalla on Maanmittauslaitoksen Tietohallinnon oman toiminnan kehittämisen tarpeet, jotka kumpuavat Maanmittauslaitoksen uudistetusta strategiasta. Strategien yhtenä toimenpiteenä ...
Comparison of Different Sensory Discrimination Testing Methods used in Food Industry : an application of triangle, tetrad, and duo-trio tests using various food samples
(2021)
In food industry, products undergo different stages of development to meet the constantly changing trends and consumer demands. Modifications can be in the product’s processing, recipe, ingredients, packaging, or storage ...
Tupakkalain mukaisen valvonnan kehittäminen etätarkastusten avulla
(2021)
COVID-19 kriisin alkaessa maaliskuussa 2020 Helsingissä tupakkalain valvontasuunnitelman mukaisten tarkastusten tekeminen kohteissa keskeytettiin. Tupakkavalvontaan alettiin kehittää omaa toimintamallia suunnitelmallisen ...
Tilaus-toimitusprosessin parantaminen VMI-toimintamallin avulla: Case MP-Maustepalvelu Oy
(2022)
Vendor managed inventory (VMI) on asiakkaan varaston hallintaan ja täydentämiseen liittyvä toimintamalli, jossa toimittaja ottaa vastuun asiakkaan varaston täydentämisestä.
VMI-toimintamalli aiheena tuli esille ...
Tampereen kaupungin yleisten alueiden rakennuttamisprosessi ja käytänteet
(2022)
Julkiset viheralueet kuten leikkipaikat, puistot, lähiliikunta-alueet ja muut viheralueet koetaan viihtyisän kaupungin keskeiseksi osaksi. Niiden toteuttaminen sisältää monivaiheisen päätöksentekoketjun, jossa rakennuttaminen ...