Haku
Viitteet 1-10 / 16
Tuotemassojen optimaalinen sekoittaminen säiliöissä : Valio Oy Turengin tehtaalla
(Hämeen ammattikorkeakoulu, 2015)
Sekoituksen tarkoituksena on tasata tuotemassojen eri ominaisuuksia, joita ovat lämpötila sekä raaka-aineiden fysikaaliset ja kemialliset koostumukset. Sekoituksen avulla kiinteät partikkelit voidaan pitää liuenneena ...
Saanto- ja työkustannusseuranta broilerteurastamon leikkaamoon : Sahalahden Broiler Oy
(Hämeen ammattikorkeakoulu, 2015)
Atria Suomi Oy tilasi tämän opinnäytetyön Kangasalla sijaitsevan Sahalahden Broiler Oy -broilerteurastamon leikkaamoon. Tarkoitus oli luoda samantyyppinen seurantajärjestelmä, kuin Atrian Nurmon siipikarjayksikössä on. ...
Oluen käymisen pilaajamikrobit : Diagnostiikka qPCR-tekniikalla
(Hämeen ammattikorkeakoulu, 2015)
Opinnäytetyön aiheena ovat pilaajamikrobit oluen käymisen eri vaiheissa ja mikrobien diagnostiikka PCR-tekniikkaa hyväksi käyttäen. Kirjallisuusosiossa keskitytään potentiaalisiin oluen pilaajamikrobeihin, maito-happobakteereihin ...
Prosessikemikaalien häiriövaikutus AD-prosessissa
(Hämeen ammattikorkeakoulu, 2015)
Opinnäytetyö liittyy Bioliike-hankkeeseen, joka alkoi helmikuussa 2013. Bioliike on Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) hanke, jonka tavoitteena on kehittää biojätteistä ja lietteistä kestävää liiketoimintaa. Hankkeen ...
Taajaman maankäytön suunnittelua ohjaava maisemaselvitys ja maisemalliset maankäyttösuositukset - Case Janakkalan Tervakoski
(Hämeen ammattikorkeakoulu, 2015)
Opinnäytetyö on laadittu Janakkalan kunnalle Tervakosken taajaman maankäytön suunnittelun yleiskaavatason lähtötietoaineistoksi. Työn ensimmäinen osa käsittelee yleisellä tasolla maankäytön suunnittelun tavoitteita, ...
Työnjohto-osaamisen lisääminen puutarhatalouden perustutkinnossa
(Hämeen ammattikorkeakoulu, 2015)
Keudan luonnonvara-alan klusterineuvottelukunnan jäsenten mukaan puutarhuriksi valmistuvat joutuvat usein työelämässä työnjohtotehtäviin, vaikka heillä ei ole siihen koulutuksessa saatuja valmiuksia. Tutkimuksen tavoitteena ...
Aromaattiset öljyt hedelmien ja vihannesten prosessoinnissa
(Hämeen ammattikorkeakoulu, 2015)
Tuoreiden hedelmien ja vihannesten terveysvaikutusten vuoksi niitä suositellaan syömään runsaasti. Markkinoilla ei kuitenkaan kirjoittajan tietojen mukaan ole paljoa tuoreita, helposti nautittavia mm. ikääntyneille sopivia ...
Fytaasiaktiivisuusmenetelmien kehitys ja validointi
(Hämeen ammattikorkeakoulu, 2015)
Entsyymit toimivat arvokkaina työkaluina rehuteollisuudessa, kun optimoidaan tuotantoeläinten ravintoaineiden saantia. Entsyymit lisäävät rehuraaka-aineiden ravintoarvoa ja vähentävät ympäristökuormitusta. Rehuteollisuudessa ...
Kasvualustaseosten kasvatuskoe ja ravinneseuranta : Kiertokapula Oy:n kasvualustaseosten tutkiminen
(Hämeen ammattikorkeakoulu, 2015)
Tämä opinnäytetyö on jatkoa Laura Tokeensuun opinnäytetyölle (2014). Työssään Tokeensuu tutki, miten Kiertokapulan toiminnassa syntyvää haravointijätekompostia voitaisiin hyödyntää lannoitevalmisteena esimerkiksi kasvualustaksi ...
Esiselvitys elintarvikkeiden 3D-tulostamisesta
(Hämeen ammattikorkeakoulu, 2015)
Opinnäytetyön tavoitteena oli laatia esiselvitys 3D-tulostamisesta elintarvikealalla. 3D-tulostaminen on uusi ja jatkuvasti kehittyvä ala, joka tulee vaikuttamaan myös elintarvikealan kehittymiseen. Työn tarkoituksena oli ...