Hyppää sisältöön
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • Kirjaudu
Hakuohjeet
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Käyttörajattu kokoelma)
  • Näytä viite
  •   Ammattikorkeakoulut
  • Laurea-ammattikorkeakoulu
  • Opinnäytetyöt (Käyttörajattu kokoelma)
  • Näytä viite

Tuotetestauksen ohjeistus elintarvikeyrityksen tuotekehitykseen

Al-Qashaa, Sari (2023)

 
Avaa tiedosto
Al-Qashaa_Sari.pdf (1.112Mt)
Lataukset: 

Rajattu käyttöoikeus / Restricted access / Tillgången är begränsad
Al-Qashaa, Sari
2023
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023051912171
Tiivistelmä
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää elintarvikeyritys X:n tuotekehitykseen ohjeistus siitä, miten tuotetestauskokonaisuuksia toteutetaan. Tuotetestauksessa halutaan keskittyä ennen kaikkea ruoanvalmistukseen suunnatun kasvipohjaisen kauravalmisteen toiminnallisuuteen ja kestävyyteen kuumennettaessa, hauduttaessa sekä keitettäessä. Myös maku, rakenne sekä tuotteen ulkonäkö ovat ehdottoman tärkeitä. Tuotetestaus on tärkeää erityisesti ammattikeittiöiden, mutta myös kuluttajan näkökulmasta ruoanvalmistustilanteessa. Tuotekehityksessä on tärkeää testata tuotteita, jotta tuotteen käyttöominaisuudet olisivat parhaat mahdolliset. Jatkossa on myös oleellista vertailla kilpailevia tuotteita omiin, vielä lanseeraamattomiin sekä jo valmiisiin tuotteisiin, jotta pystytään kehittymään paremmaksi. Erityisen tärkeää tuotetestaus on silloin, kun reseptissä tulee muutoksia tai tuotteesta on tullut reklamaatiota.

Opinnäytetyön tietoperusta koostuu aistinvaraisesta arvioinnista, tuotetestauksesta ja reseptien laatimisesta. Opinnäytetyön toiminnallisessa osiossa tutkimusaineistoa kerättiin asiantuntijahaastattelulla sekä tuotetestauksella Laurea-ammattikorkeakoulun oppimisympäristössä, ravintola BarLaureassa. Opinnäytetyön lopputuotoksena syntyi ohjeistus siitä, miten tuotetestaus toteutetaan, sisältäen reseptit eli miten testiruoat valmistetaan ja mitä pitää ottaa huomioon järjestettäessä aistinvaraista arviointia, sekä erilaiset lomakkeet, mihin tulokset dokumentoidaan. Lopputuotos tuo toimeksiantajalle hyötyä tulevaisuuteen, sillä jatkossa tuotetestausta on helpompi tehdä ja testaukset ovat vertailukelpoisia, koska ne ovat tehty samalla tavalla ja ne on dokumentoitu. Toimeksiantajan mielestä työn tuotoksena tehtyä ohjeistusta voidaan hyödyntää organisaation tuotekehityksessä.
Kokoelmat
  • Opinnäytetyöt (Käyttörajattu kokoelma)
Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste
 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisuajatKoulutusalatAsiasanatUusimmatKokoelmat

Henkilökunnalle

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt ja julkaisut
Yhteydenotto | Tietoa käyttöoikeuksista | Tietosuojailmoitus | Saavutettavuusseloste