Näytä suppeat kuvailutiedot

Tuotetestauksen ohjeistus elintarvikeyrityksen tuotekehitykseen

Al-Qashaa, Sari (2023)

dc.contributor.authorAl-Qashaa, Sari
dc.date.accessioned2023-05-22T06:20:49Z
dc.date.available2023-05-22T06:20:49Z
dc.date.issued2023-
dc.identifier.urihttp://www.theseus.fi/handle/10024/797849
dc.description.abstractTämän toiminnallisen opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää elintarvikeyritys X:n tuotekehitykseen ohjeistus siitä, miten tuotetestauskokonaisuuksia toteutetaan. Tuotetestauksessa halutaan keskittyä ennen kaikkea ruoanvalmistukseen suunnatun kasvipohjaisen kauravalmisteen toiminnallisuuteen ja kestävyyteen kuumennettaessa, hauduttaessa sekä keitettäessä. Myös maku, rakenne sekä tuotteen ulkonäkö ovat ehdottoman tärkeitä. Tuotetestaus on tärkeää erityisesti ammattikeittiöiden, mutta myös kuluttajan näkökulmasta ruoanvalmistustilanteessa. Tuotekehityksessä on tärkeää testata tuotteita, jotta tuotteen käyttöominaisuudet olisivat parhaat mahdolliset. Jatkossa on myös oleellista vertailla kilpailevia tuotteita omiin, vielä lanseeraamattomiin sekä jo valmiisiin tuotteisiin, jotta pystytään kehittymään paremmaksi. Erityisen tärkeää tuotetestaus on silloin, kun reseptissä tulee muutoksia tai tuotteesta on tullut reklamaatiota. Opinnäytetyön tietoperusta koostuu aistinvaraisesta arvioinnista, tuotetestauksesta ja reseptien laatimisesta. Opinnäytetyön toiminnallisessa osiossa tutkimusaineistoa kerättiin asiantuntijahaastattelulla sekä tuotetestauksella Laurea-ammattikorkeakoulun oppimisympäristössä, ravintola BarLaureassa. Opinnäytetyön lopputuotoksena syntyi ohjeistus siitä, miten tuotetestaus toteutetaan, sisältäen reseptit eli miten testiruoat valmistetaan ja mitä pitää ottaa huomioon järjestettäessä aistinvaraista arviointia, sekä erilaiset lomakkeet, mihin tulokset dokumentoidaan. Lopputuotos tuo toimeksiantajalle hyötyä tulevaisuuteen, sillä jatkossa tuotetestausta on helpompi tehdä ja testaukset ovat vertailukelpoisia, koska ne ovat tehty samalla tavalla ja ne on dokumentoitu. Toimeksiantajan mielestä työn tuotoksena tehtyä ohjeistusta voidaan hyödyntää organisaation tuotekehityksessä.-
dc.language.isofin-
dc.rightsfi=All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.|sv=All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.|en=All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.|-
dc.titleTuotetestauksen ohjeistus elintarvikeyrityksen tuotekehitykseen-
dc.type.ontasotfi=AMK-opinnäytetyö|sv=YH-examensarbete|en=Bachelor's thesis|-
dc.identifier.urnURN:NBN:fi:amk-2023051912171-
dc.subject.specializationPalveluliiketoiminnan koulutus, Restonomi AMK-
dc.subject.degreeprogramfi=Majoitus- ja ravitsemisala|sv=Inkvarterings- och kosthållsbranschen|en=Hotel and Restaurant|-
dc.subject.ysotuotekehitys-
dc.subject.ysotestaus-
dc.subject.ysoelintarvikeala-
dc.subject.disciplineMatkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinto-
annif.suggestions.linkshttp://www.yso.fi/onto/yso/p2721|http://www.yso.fi/onto/yso/p2862|http://www.yso.fi/onto/yso/p4230|http://www.yso.fi/onto/yso/p5878|http://www.yso.fi/onto/yso/p8471|http://www.yso.fi/onto/yso/p7413|http://www.yso.fi/onto/yso/p10564|http://www.yso.fi/onto/yso/p10461|http://www.yso.fi/onto/yso/p6580|http://www.yso.fi/onto/yso/p1380fi
dc.rights.accessrightsRajattu käyttöoikeus / Restricted access / Tillgången är begränsad


Tiedostot

Thumbnail

Viite kuuluu kokoelmiin:

Näytä suppeat kuvailutiedot