Haku
Viitteet 1-10 / 14
Tuotannon optimointi: Yhteiskäsittely
(2023)
Opinnäytetyön tavoitteena oli separointilaitteiden energiankulutuksien tutkiminen. Tutkimustuloksia energiakulutuksista verrattiin eri separointilaitteiden välillä sekä selvitettiin lyhyiden ja pitkien ajojen energiankulutusten ...
IFS Food -laatujärjestelmän käyttöönotto
(2022)
Opinnäytetyön toimeksiantajana toimi Riitan Herkku Oy ja työ toteutettiin heidän sisaryritykselleen Dagsfood Oy:lle. Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää tuotantolaitoksen nykytila sekä millaisia toimia IFS Food ...
Elintarvikejään mikrobiologisen laadun ja jään valmistus- ja käsittelyhygienian valvontaprojekti
(2022)
Tämä tutkimusprojekti kohdistettiin Porin ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen muutamiin myymälöihin ja tarjoilupaikkoihin. Kyseinen yhteistoiminta-alue kattaa Porin lisäksi Harjavallan ja Ulvilan kaupungit sekä ...
Leikkelepakkaamon pakkausmateriaalihävikki ja mahdolliset toimenpiteet sen vähentämiseksi
(2021)
Työn tavoitteena oli selvittää leikkelepakkaamon pakkausmateriaalihävikin määrä aamuisin ennen tuotannon aloitusta pakkauslinjakohtaisesti. Aihe rajattiin pelkkään pakkauskalvohävikkiin, sillä sitä syntyy eniten ja näin ...
Ravintoloiden työskentelyhygienia- ja pintapuhtausselvitys omavalvontaohjeistuksen ja valvonnan perustaksi
(2022)
Opinnäytetyön tavoitteena oli päivittää rekisteröidylle elintarviketoiminnalle suunnattu omavalvontaohjeistus elintarvikelain (297/2021) ja elintarvikehygienia-asetuksen (318/2021) muutosten johdosta, ohjeistaa ...
Hygieeniset suunnitteluohjeet elintarviketuotantotilaa rakennettaessa tai kunnostaessa
(2022)
Tämän työn tavoitteena oli laatia suomenkieliset ohjeet elintarviketuotantotilan hygieeniseen suunnitteluun. Lainsäädännössä määritellään yleisellä tasolla, millainen elintarviketuotantotilan on oltava. Työssä tarkennetaan ...
Elintarvikekuljetusten valvonnan kehittäminen
(2022)
Elintarvikevalvonnasta suurin osa tapahtuu yhteistoiminta-alueittain kuntien toimesta. Valvonnan toteutumista ohjaa aluehallintovirasto. Elintarvikevalvontaviranomaisia ovat eläinlääkäri, terveystarkastaja tai muu kunnallinen ...
Kosepti-idea: Kuivatun kuhan soveltuvuus elintarvikkeeksi
(2023)
Tämä opinnäytetyö toteutettiin itsenäisenä hankkeena, jonka tarkoituksena oli kehittää idean pohjalta konsepti kuivatusta kuhalastusta. Tavoitteena oli tuotekehityksen kautta tutkia, olisiko kuivatulla kuhalla potentiaalia ...
Elintarvikealan teknologiatiekartta
(2023)
Opinnäytetyön tarkoituksena oli toteuttaa teknologiatiekartta Food Living Labs Connecting People (FLLCP) -hankkeelle. Työssä tunnistetaan läpi erilaisia teknologioita, jotka nähdään merkityksellisinä elintarviketeollisuudelle ...
Lapin elintarvikealan koulutuskartoitus
(2022)
Opinnäytetyö toteutettiin osana Lapin elintarvikealan koulutuskartoitus -hanketta. Vastaavaa tutkimusta elintarvikealan yritysten osaamistarpeesta ei Lapissa olla aiemmin toteutettu ja tutkimus oli tässä laajuudessaan ...