KoulutusalaKarelia-ammattikorkeakoulu Majoitus- ja ravitsemisala
Viitteet 1-20 / 38
-
Alustava liiketoimintasuunnitelma lounasravintolalle
(2024)Opinnäytetyössä tehtiin alustava liiketoimintasuunnitelma lounasravintolalle. Työssä tehtiin kilpailijakartoitus Joensuun alueen lounasravintoloista ja tutkittiin yrittäjyyttä haastattelemalla entistä lounasravintola ... -
Digitalisaation hyödyntäminen majoitustoiminnassa
(2023)Opinnäytetyön aiheena on digitalisaation hyödyntäminen majoitusalalla. Toimeksiantajana on Original Sokos Hotel Puijonsarvi. Opinnäytetyössä tehtiin kysely, jossa selvitettiin, ovatko vastaanottovirkailijat tarpeeksi hyvin ... -
Drinkkien trendit
(2022)Opinnäytetyön tavoitteena oli tutkia alkoholijuomasekoitusten, eli drinkkien, trendejä nyt ja tulevaisuudessa. Lisäksi tarkasteltiin erilaisten alkoholijuomien valmistusmenetelmiä ja baarityöskentelyyn tarvittavia välineitä. ... -
E-Urheilutapahtumien kehittäminen
(2021)E-urheilu on tulossa mukaan perinteisten urheilun ja medioiden rinnalle. Sen kasvu on ollut räjähdysmäistä ja saanut jo hyvää tietoutta alan ulkopuolisilta henkilöiltä. Tulevaisuudessa yhä useampi tulee työskentelemään ... -
Elämys luonnosta keskellä kaupunkia: perheiden kokemuksia Sinkkolan kotieläinpihasta
(2023)Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää lapsiperheiden kokemuksia Sinkkolan kotieläinpihasta. Opinnäytetyössä haluttiin selvittää, mistä perheet ovat saaneet tiedon Sinkkolasta, kuinka tuttu Sinkkola on ja minkälaisia ... -
Energiatehokkuuden parantaminen ja ekologisesti kestävät ratkaisut matkailuyrityksessä
(2022)Tällä hetkellä vuonna 2022 energiamarkkinoilla tilanne on epävakaa ja sähkön hintojen nousu vaikuttaa yritysten toimintaan ja kannattavuuteen. Tämä koskee lähes jokaista yritystä ja osa yrityksistä onkin joutunut ... -
Esihenkilötyö ja henkilöstöjohtaminen monikulttuurisissa työyhteisöissä
(2022)Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää esihenkilön osaamisvaatimukset, jotka mahdollistavat monikulttuurisen työyhteisön lähi- ja etäjohtamisen. Aiheen käsittelyssä painotettiin kulttuurien välistä viestintää, itsensä ... -
Huoneistohotelli Lietsun matka kohti Sustainable Travel Finland -merkkiä
(2020)Tämän opinnäytetyön tarkoitus on tuoda lisäarvoa toimeksiantajan Sustainable Travel Finland -merkin hakuprosessiin. Ohjelmasta käytetään työssä lyhennettä STF-ohjelma. Työn tavoitteena oli selvittää, mitä toimenpiteitä STF ... -
Julkisen yleishyödyllistä nuorisotoimintaa sekä elinkeinotoimintaa tuottavan yrityksen strategiatyön kehittäminen
(2020)Opinnäytetyön tarkoituksena on avata, selvittää sekä kehittää niitä erityispiirteitä ja seikkoja, joita on otettava huomioon strategiatyössä julkisomisteisessa yhtiössä, joka harjoittaa sekä yleishyödyllistä-, että ... -
Karhu suomalais-karjalaisessa perinteessä ja matkailutuotteissa
(2021)Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli tarkastella kirjallisuuden ja haastatteluiden pohjalta, miten eri tavoin karhu ilmenee suomalais-karjalaisessa perinteessä ja erilaisissa matkailutuotteissa Pohjois-Karjalan alueella. ... -
Karjalainen mytologia matkailun vetovoimatekijänä
(2024)Opinnäytteen tavoitteena oli tarkastella karjalaista mytologiaa ja perinnettä, tutkia, minkä verran karjalaista mytologiaa nykytilassa hyödynnetään Pohjois-Karjalan matkailussa sekä pohtia karjalaisen mytologian ja perinteiden ... -
Kiinalaisen matkailijan kohtaaminen majoituspalveluissa
(2020)Opinnäytetyö keskittyy kiinalaisiin matkailijoihin ja heidän kohtaamiseensa. Käsittelen työn tietoperustassa kiinalaista kulttuuria, yleisimpiä matkustustapoja ja trendejä. Lisäksi kerron kiinalaisen asiakkaan kohtaamisesta ... -
Kisaturismi Kontiolahden ampumahiihdon maailmancup-osakilpailuissa
(2023)Kontiolahden ampumahiihtostadionilla pidettävät ampumahiihdon maailmancup-osakilpailut ovat läpi vuosien olleet suosittuja tapahtumia yleisön keskuudessa. Kävijöitä on vuosittain paikalla lukuisia ja tunnelma on korkealla. ... -
Konseptin suunnittelu brändäyksen ja trendien näkökulmasta: Case: Ravintolakonsepti
(2024)Opinnäytetyön aiheena on ravintolan brändikonseptin kehittäminen. Tutkimus pohtii, millä muilla kriteereillä ravintolatoiminnan kehittämistä voidaan kehittää kuin tuotteella. Teoria-osiossa aihetta käsitellään kahden ... -
Levin Iglut: Kauden pidentämisen kiinnostavuus
(2019)Opinnäytetyön aiheena on Levin Iglujen kesä- ja syyskauden kiinnostavuuden selvitys sekä kehittäminen. Tiedonhankintaan käytettiin kyselyä, joka lähetettiin Levin Iglujen kansainvälisille yhteistyökumppaneille. Aiheeseen ... -
Liiketoimintamahdollisuuksien arviointi juhlatarvikkeita vuokraavalle yritykselle
(2022)Tämän opinnäytetyön aiheena oli liiketoimintamahdollisuuksien arviointi juhlatarvikkeita vuokraavalle yritykselle Pohjois-Karjalan alueella. Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää, olisiko tällaiselle yritykselle kysyntää, ... -
Nightwishin Kitee
(2019)Opinnäytetyön tarkoituksena oli suunnitella Nightwish-historiapolku Kiteelle, Nightwishin kotikaupunkiin. Tarkoituksena oli lisätä yhtyeen näkyvyyttä Kiteellä sekä luoda lisää aktiviteettia Nightwishin faneille. Polku oli ... -
Nuoret kotimaanmatkailupalveluiden käyttäjinä
(2023)Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli saada tietoa 18–24-vuotiaista nuorista kotimaanmatkailijoina ja matkailupalveluiden käyttäjinä. Opinnäytetyön toimeksiantaja on Karelia-ammattikorkeakoulun matkailu- ja palveluliiketoiminta ... -
Nuorten kuluttajakäyttäytyminen ja matkailun trendit
(2021)Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli tutkia matkailun näkökulmasta Z-sukupolven kuluttajakäyttäytymistä sekä matkailuun liittyviä trendejä ja megatrendejä. Lisäksi opinnäytetyössä tarkasteltiin covid-19-pandemian vaikutuksia ... -
Opas webinaarien järjestämiseen
(2024)Opinnäytetyön tavoitteena oli luoda helppokäyttöinen opas webinaarien järjestämisestä. Opinnäytetyön toimeksiantajana toimi Smart Event Managers -hanke. Hankkeen tavoitteina oli luoda Karelia ammattikorkeakoulun avoimeen ...