"ruokalistat" - Selaus asiasanan mukaan Opinnäytetyöt (Avoin kokoelma)

    • A la Carte-listan suunnittelu 

      Niinimäki, Ville-Petteri (Tampereen ammattikorkeakoulu, 2012)
      Tässä opinnäytetyössä suunniteltiin liikenneasema Kitusen Kievariin uusi à la carte-lista. Kitusen Kievarin palveluihin kuuluu ravintola, kahvila, Rolls ja motelli ja se sijaitsee Virroilla kantatie 66 ja valtatie 23 ...
    • Asiakaspalaute uudesta ruokalistasta ravintola Arthurissa 

      Tenhunen, Irene (Tampereen ammattikorkeakoulu, 2012)
      Opinnäytetyö tutkii ravintola Arthurin asiakkaiden mielipiteitä uudesta ruokalistasta sekä asiakkaiden arvostusta tällä hetkellä oleviin trendeihin, kuten luomu- ja lähiruokaan. Ravintola Arthur muutti ruokalistaansa enemmän ...
    • Erityisruokavalioiden merkitseminen ruokalistoilla 

      Laurila, Johanna (2020)
      Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää, onko valtakunnallisesti samanlaisille allergeenimerkinnöille tarvetta tulevaisuudessa. Asiaa alettiin tutkia, koska nykyinen erityisruokavalioiden merkitsemistapa ruokalistoilla ...
    • Erityisruokavaliot pikkujoulumenun suunnittelussa 

      Pirttilahti, Veera (2019)
      Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli suunnitella ja toteuttaa pikkujoulumenu toimeksiantona Panimoravintola Plevnaan. Teoriaviitekehys käsitteli ruokalistasuunnittelua ja sen periaatteita niin suunnittelutyön lähtökohtien, ...
    • Hopunkallion tuotantokeittiön salaattilistan tuotekehittäminen : Sastamalan Ruoka- ja Puhtauspalvelut Oy Servi 

      Telilä, Heidi (Tampereen ammattikorkeakoulu, 2015)
      Nykyinen kiristynyt taloudellinen tilanne on vaikuttanut niin, että ruokapalveluiden palveluita ja tuotteita on pystyttävä kehittämään, jotta pystymään kustannustehokkaasti tuottamaan aterioita asiakkaiden tarpeeseen. Tämä ...
    • Ikääntyvän ihmisen kasvisruokavalio Nurmikodissa 

      Valkama, Nina (Tampereen ammattikorkeakoulu, 2010)
      Tämän opinnäytetyön aihe oli ikääntyvän ihmisen kasvisruokavalio. Opinnäytetyössä käsiteltiin ikääntyneen ihmisen ravitsemusta, ravinnontarvetta ja ravitsemusongelmia. Työssä käsiteltiin kasvisruokavalioon johtavia syitä ...
    • Kasvisruokalistan tuotekehitys 

      Pekkanen, Leena (Tampereen ammattikorkeakoulu, 2012)
      Tämän opinnäytetyön tarve on lähtenyt asiakaspalautteista, joissa toivottiin kasvisruokavalion tuotekehitystä ravintoaineiden osalta. Tavoitteena oli laatia neljän viikon kiertävä ruokalista vegaaneille ja lakto-ovoveget ...
    • Keittiötoiminnan kannattavuus ravintolassa 

      Nieminen, Arttu (Tampereen ammattikorkeakoulu, 2016)
      Tässä opinnäytetyössä tutkitaan tamperelaisen Ravintolan á la carte tuotteen kannattavuutta. Työn tavoitteena on selvittää, minkä suuruisella myyntikatteella ravintola myy annoksiaan ja kuinka kannattavaa toiminta on? ...
    • Keittiötoiminnan kehittämissuunnitelma : Pella's cafe 

      Purho, Liia (Tampereen ammattikorkeakoulu, 2017)
      Opinnäytetyön toimeksiantajana toimii Tampereen keskustassa sijaitseva kahvila-ravintola Pella’s cafe. Opinnäytetyö keskittyy ainoastaan yrityksen keittiötoimintaan, jotta työstä voidaan koota mahdollisimman tiivis, mutta ...
    • Lapsi asiakkaana tamperelaisissa ravintoloissa 

      Kaartinen, Taina (Pirkanmaan ammattikorkeakoulu, 2009)
      Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää, mitä lapset ja heidän vanhempansa ravintolassa käynniltä toivovat ja miten ravintolat pystyvät näihin toiveisiin vastaamaan. Ovatko mielipiteet muuttuneet viimeisten 40-vuoden aikana, ...
    • Lounaslistan kehittäminen huoltoaseman ravintolaan 

      Parkkonen, Kaija (Tampereen ammattikorkeakoulu, 2012)
      Opinnäytetyö oli kehittämistyö, jonka tarkoitus oli selvittää Teiskontien Neste Ravintola Motorestin lounasasiakkaiden toiveita, odotuksia ja tarpeita lounasruokailulle. Kehittämisen taustalla oli lounaslistasuunnittelijan ...
    • New York ei unohda asiakasta : Asiakas ruokalistakehityksen resurssina 

      Viitanen, Veera (Tampereen ammattikorkeakoulu, 2014)
      Asiakas on merkittävä suunnittelutyön resurssi, koska hänellä on usein selkeä käsitys siitä, mitä palvelun tarjoajan tulisi käyttäjän kannalta parantaa. Asiakkaan kommenteista voidaan löytää tärkeitä kehityskohteita ja ...
    • Paluu juurille : ravintolan ruokatuotteen kehittäminen 

      Rostedt, Jonna (2022)
      Opinnäytetyön tavoitteena oli uudistaa Tillikan ruokatuote klassisemmaksi kunnioittaen Tillikan kulttuurihistoriallista arvoa. Työn tarkoituksena oli muokata listan modernimmat annokset klassisiksi huomioiden ravintolan ...
    • Ravintola Näsinneula 40 vuotta : Menusuunnittelu juhlavuodelle 2011 

      Lehtonen, Anni (Tampereen ammattikorkeakoulu, 2011)
      Opinnäytetyön tarkoituksena on ideoida ja suunnitella kolme erilaista menukokonaisuutta ravintola Näsinneulan 40-vuotis juhlavuodelle 2011. Ravintola on tasokas a´la carte ravintola, joka sijaitsee näkötornin huipulla ...
    • Ravintola Periscope : menu periscopen ravintosisältö 

      Himanen, Heta (2020)
      Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää ravintola Periscopen kuuden ruokalajin menu periscopen energiaravintosisältö ja sen sisältämä suolan määrä. Opinnäytetyön tarkoituksena oli dokumentoida ja saada tietoa ravintolaruoan ...
    • Ruokaa oluen ohelle : Ruokatuotteen suunnittelu olutravintola Konttoriin 

      Santala, Maria (Tampereen ammattikorkeakoulu, 2014)
      Opinnäytetyön tarkoituksena oli kehittää olutravintola Konttoriin juomatuotetta tukeva ruokatuote. Konttorista ei ole aiemmin saanut minkäänlaista ruokaa juotavien oheen, vaan asiakkaiden on täytynyt lähteä tyydyttämään ...
    • Ruokatuotteen kannattavuus ravintolassa : Ravinteli Bertha 

      Juhala, Miia (Tampereen ammattikorkeakoulu, 2015)
      Tässä työssä tutkitaan Ravinteli Berthan ruokatuotteen kannattavuutta. Tavoitteena on saada vastaus kysymykseen – Kuinka kannattavat, ovat ravintolan ruokatuotteet? Mikä on ruoan myyntikate? Tarkoituksena on vakioida ...
    • Tuote-ja reseptikehitys ammattikeittiössä 

      Asumalahti, Sari (Tampereen ammattikorkeakoulu, 2010)
      Tämän opinnäytetyön tavoitteena on selvittää, miten ammattikeittiöt kehittävät ruokaohjeitaan, hyödyntävät valmista reseptiikkaa ja, mistä käytettävät ohjeet päätyvät kokin käytettäväksi. Tutkimuksen avulla halutaan saada ...
    • Tuotekehitystyö Café Elsa 

      Pitkänen, Salla; Rekola, Mira (2019)
      Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli kehittää kesäkahvila Café Elsan kahvilatuotteita. Café Elsa oli toiminnassa Hatanpään kartanolla kesän 2019 ajan. Kehitettäviksi tuotteiksi valittiin banaanikinuskijuustokakku, suolainen ...
    • Vastaako ruokalista ravintosuosituksia : Case Kangasalan ateriapalvelu 

      Vainionpää, Minna (Tampereen ammattikorkeakoulu, 2015)
      Kangasalan kunnan ateriapalvelu on kehittänyt reseptikkaa vakioimalla ruokaohjeita keväästä 2014 lähtien. Lounasreseptit ovat samat sekä päiväkotilapsilla että laitoshoidossa olevilla. Ruokalistasuunnittelussa tulisi ottaa ...